Transparent
Inloggen
Sluiten

Nederland verzekerd van zesde plek op coëfficiëntenlijst

13 april 2023 22:55
Foto: Pro Shots

Nederland verzekerd van zesde plek op coëfficiëntenlijst; image source: Pro Shots

Nederland is na donderdag verzekerd van de zesde plek op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Nadat Feyenoord wist te winnen van AS Roma, terwijl Sporting Lissabon verloor van Juventus kan Portugal dit seizoen Nederland niet meer achterhalen. De zesde plek betekent dat de nummer twee van de Eredivisie van volgend seizoen ook direct de groepsfase van de Champions League ingaat. De nummer drie van Nederland zal dan uitkomen in de voorronde van de Champions League.

De ticketverdeling van dit seizoen ligt al vast. Net zoals afgelopen seizoen zal ook nu nog alleen de landskampioen direct naar de groepsfase van de Champions League gaan, terwijl de nummer twee uitkomt in de derde voorronde. De bekerwinnaar gaat naar de Europa League. Indien de bekerwinnaar al een ticket heeft voor (de voorronde van) de Champions League zal de nummer drie van de Eredivisie naar de Europa League gaan. Nederland heeft daarnaast twee tickets voor de voorrondes van de Conference League.




Tags

nederland coefficientenlijst voorronde eredivisie conference feyenoord ingaat juventus lissabon portugal roma sporting ticketverdeling uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Mooi resultaat voor het Nederlands voetbal. Met name te danken aan Ajax, Feyenoord, AZ en PSV. Transferperiode komende zomer wordt super belangrijk. Vuurdoop voor Earnie. Maar goed dat we die niet met John de Jong aan hoeven te gaan. Volgend jaar bij de eerste twee eindigen is cruciaal.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ik ben er ook erg blij mee. Veel dank aan Feyenoord die vorig jaar en dit jaar wel erg goed presteren Europees.
Volgend jaar bij de eerste twee eindigen wordt nog een hele klus. Zeker als Slot besluit bij Feyenoord te blijven omdat hij dan CL kan spelen en hij met een flink budget weer verder kan bouwen. En Ajax zal een grote renovatie gaan uitvoeren.
Of we bij de eerste twee gaan eindigen zal volgens mij vooral van de directie af hangen, en of die het durven om een zeer ervaren trainer voor de groep te gaan zetten.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Die ervaren trainer kunnen we helaas vergeten, deze directie heeft RvN namelijk overgehaald om trainer te worden toen hij zelf vond er nog niet klaar voor te zijn. Vervolgens werden 2 van de beste spelers verkocht door diezelfde directie, die gaan RvN gewoon laten zitten, uit loyaliteit. Valt iets voor te zeggen maar het is niet de beste oplossing natuurlijk…
+2/-0

 
1 jaar geleden
Zou ook raar zijn om voor iemand anders te gaan nu van Nistelrooy net een jaar aan ervaring heeft. Hij is nu een geschiktere kandidaat dan vorig seizoen.

Neemt niet weg dat hij nooit vorig jaar al aangesteld had moeten worden, maar goed...
+1/-0

1 jaar geleden
Chapeau Feyenoord en AZ.
Hamvraag is of wij er wat aan gaan hebben met dat halfzachte elftal van ons. Ik vrees het ergste obv laatste jaren en laatste potjes (consequent slap beginnen, geen leiders, beste spelers halverwege verkopen, geen winnaars (op eentje na) en een trainer die t ook allemaal niet meer lijkt te weten).
+1/-0

1 jaar geleden
Het zal wel weer een hels karwei worden om volgend seizoen derde te worden. Hopelijk halen we dan wel de Champions League zodat Drommel dan minuten kan maken. Hij traint immers hard en ligt lekker in de groep. Dat is topsport!
+3/-0

1 jaar geleden
Het wordt aanhaken of afhaken. Komend seizoen MOET PSV minimaal 2de worden. Zo niet zijn zowel ajax als feyenoorc financieel uit het zicht verdwenen. Werk aan de winkel dus.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik mag vooral hopen dat de 'beleidsmakers' eens stoppen zich te verschuilen achter het muntenverhaal en eens in gaan zien dat niet het geld maar juist wat je met dat geld doet doorslaggevend is. Ik meen me te herinneren dat Feyenoord tegen Ajax aantrad met een elftal dat in totaal zo'n 12,5 miljoen heeft gekost. Dat is ongeveer het bedrag dat PSV heeft betaald voor Baumgartl en Bruma. Het to-ta-le gebrek aan voetbalverstand en topsportbeleving is wat de club al jaren opbreekt. Nu ook weer: inzetten op een huurling van Wolverhampton en die dan ook nog eens op de verkeerde positie zetten. Dit soort dingen zijn het die de Europese campagne en het andere succes van Feyenoord dit seizoen tot een lijdensweg maken voor mij als PSV-supporter. Het is gewoon niet zo moeilijk allemaal...
+4/-0

1 jaar geleden
"De nummer drie zal dan in het seizoen 2024/2025 een ticket krijgen in de voorronde van de Champions League."

Dit is niet juist, wel? In seizoen 2023/2024 is de nummer drie verzekerd van voorronde CL...
+1/-0

 
1 jaar geleden
In 2023/2024 wordt het bemachtigd in de competitie. Het Champions league jaar waar t voor geldt is 2024/2025
+1/-0

 
site-admin 1 jaar geleden
De nummer drie van komend seizoen zal in het seizoen 2024/25 uitkomen in de voorronde van de Champions League.

Het is in het bericht zelf een beetje ongelukkig opgeschreven inderdaad.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage