Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV voor het eerst sinds 2009 weer voor de Eredivisie naar Volendam

14 april 2023 11:09

PSV komt zondag weer in actie als de uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma staat. De promovendus staat na 28 speelrondes op een veertiende plek en lijkt in ieder geval niet meer te hoeven vrezen voor directe degradatie.

PSV speelde voor de Eredivisie 25 keer eerder een uitwedstrijd tegen FC Volendam. Tot nu toe werd er 15 keer gewonnen, 5 keer gelijk gespeeld en 5 keer bleek Volendam te sterk. In het seizoen 1997/1998 werd met 0-6 de grootste overwinning behaald. In datzelfde seizoen wist PSV in het Philips Stadion met 10-0 te winnen.

Voor Joey Veerman zal de wedstrijd zondag speciaal worden, aangezien hij afkomstig is uit de jeugd van Volendam en ook bij de club zijn debuut in het betaald voetbal maakte. Volendam-trainer Wim Jonk heeft juist een verleden in Eindhoven. Als speler kwam hij van 1995 tot 1998 uit voor PSV en kwam tot 114 officiële duels.




Discussieer mee op de forums


Tags

volendam eredivisie degradatie joey jonk promovendus veerman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bastard bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage