Transparent
Inloggen
Sluiten

Matig PSV ontsnapt met zege in Volendam

16 april 2023 16:22
Foto: Pro Shots

Matig PSV ontsnapt met zege in Volendam; image source: Pro Shots

PSV heeft in de Eredivisie opnieuw weten te winnen. Het uitduel tegen FC Volendam eindigde in een 2-3 zege. Guus Til maakte twee doelpunten, terwijl ook Luuk de Jong tot scoren kwam.

PSV leek een afwachtende houding aan te willen nemen en werd in de openingsfase regelmatig onder druk gezet door de thuisploeg. Het was echter wel PSV dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg, maar na een kwartier spelen was een pass van Guus Til net niet goed genoeg voor Luuk de Jong om voor de 0-1 te zorgen.

Na een periode zonder serieuze aanvallen van beide kanten was het na ruim een half uur spelen wel raak. Een schitterende verre pass van Joey Veerman kwam in de voeten van Til terecht. Hij was niet zelfzuchtig en gaf de bal aan De Jong, die nu wel wist te scoren.

Vlak voor rust was het opnieuw raak. Wederom was Veerman belangrijk met een verre bal. Nu kwam deze ietwat in de kluts voor de voeten van Til en op heerlijke wijze schoot hij de 0-2 tegen de touwen aan.

PSV kwam vervolgens belabberd uit de kleedkamer voor het begin van de tweede helft. De thuisploeg kreeg alle ruimte om aan te vallen en wist al snel de aansluitingstreffer te maken. Érick Gutiérrez liet bij een hoekschop zijn man lopen en de 1-2 was een feit.

De ploeg van Ruud van Nistelrooij leek wakker geschud te zijn door de tegentreffer, want al snel werd aan de andere kant weer gescoord. Opnieuw was er een belangrijke rol voor Veerman. Zijn hoekschop werd door Gutiérrez verlengd en Til kopte vervolgens de 1-3 binnen.

Het was dit keer echter weer Volendam dat snel tot scoren kwam. André Ramalho liet zich veel te makkelijk kloppen in een duel en het lag achterin vervolgens helemaal open, waardoor de 2-3 op het scorebord kwam en Volendam weer hoop kreeg op een goed resultaat. Dat bleek ook uit de kansen die volgden. Walter Benítez wist een keer goed redding te brengen, terwijl PSV meerdere keren ontsnapte omdat Volendam te onzorgvuldig was voor het doel.

Ook PSV kreeg nog enkele goede kansen. Joey Veerman schoot voor open doel over, terwijl Thorgan Hazard kort na zijn invalbeurt twee goede kansen kreeg. Doelpunten vielen er echter niet meer, zodat PSV met een 2-3 zege weer terug kon keren naar Eindhoven en zich nu mag opmaken voor de topper tegen Ajax.




Discussieer mee op de forums


Tags

volendam til veerman jong gutierrez joey ontsnapt afwachtende benitez eredivisie geschud hazard kluts nistelrooij onzorgvuldig openingsfase ramalho thorgan topper wakker walter zelfzuchtig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage