Transparent
Inloggen
Sluiten

'TV-aanbieders willen rechten Eredivisie in handen krijgen'

17 april 2023 15:21 - AD.nl
Foto: Pro Shots

 "TV-aanbieders willen rechten Eredivisie in handen krijgen"; image source: Pro Shots

De televisie-aanbieders DELTA, KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo willen gezamenlijk de televisierechten van de Eredivisie vanaf 2025 in handen krijgen. De aanbieders hebben maandag een voorstel gestuurd naar de Eredivisie CV. Doel van de tv-aanbieders is om het voetbal in alle Nederlandse huishoudens beschikbaar te maken.

Precieze details zijn er nog niet bekend, want dat moet volgen na een gesprek met de ECV. Het idee is dat er een 'nieuw systeem' komt waarbij de clubs uit de Eredivisie zelf een flink deel van de winst op de rechten terugkrijgen. Momenteel gaat de winst naar de aandeelhouders van ESPN in de Verenigde Staten.

Clubs krijgen met het voorstel bovendien ook meer flexibiliteit om zelf met de rechten aan de slag te gaan. Momenteel zitten alle rechten bij één partij en kunnen clubs deze niet zelf streamen. Indien het voorstel van de tv-aanbieders wordt aangenomen kunnen clubs wel over de beelden beschikken en via platforms aanbieden.

Meer op AD.nl




Tags

aanbieders eredivisie ecv espn flexibiliteit huishoudens kpn mobile platforms streamen televisierechten terugkrijgen vodafoneziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Briljante move. Hopelijk heeft Chris Woerts niet gelijk met het feit dat alles met ESPN al in kannen en kruiken is
+1/-0

1 jaar geleden
Zolang de hele redactie maar uit Amsterdam komt toch?
+5/-0

1 jaar geleden
Lief van die aanbieders. De Amerikaanse en Britse aandeelhouders van Ziggo willen geen winst, maar alleen de Eredivisie helpen. Liberty Global en Vodafone zijn praktisch liefdadigheidsinstellingen. Dat grote boze ESPN wil alles zelf houden.

Zolang het grote publiek maar naïef genoeg is om het te geloven.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het is heel simpel. Hoe sceptisch jij er blijkbaar ook in staat, er zijn nu 2 partijen op de markt (ESPN en Internet/TV providers). Dit komt altijd ten gunste van de onderhandelingspositie van clubs. En heel eerlijk gezegd, zo op het eerste gezicht lijkt het erop dat bij optie 2 (internet/tv providers) de clubs veel meer invloed hebben om hun eigen rechten te vermarkten. Dit is altijd een punt van critiek geweest bij de ‘grote 3’ aangezien hun bijdrage aan de TV pot voor een groot gedeelte wegvloeit naar de rest van de eredivisie clubs uit solidariteit. Edwin vd Sar (voor mij echt niet heilig ofzo) had het pas nog over dat daar nog het grote verschil ligt tussen topclubs uit Portugal (Benfica, Porto, Sporting) omdat zij wel eigenhandig hun rechten kunnen vermarkten en daardoor veel meer TV gelden opstrijken dan grote 3 in Nederland. Als dat zo is dan zou ik zeggen, laat maar komen dat nieuwe model van ‘onze’ internet/TV providers!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het ging me vooral om het eerste gedeelte dat de winsten anders naar de VS gingen. Overigens vind ik de verdeling met meer voor de grote clubs ook geen feest. Ajax zal dan waarschijnlijk veel meer krijgen dan ons en het gemiddelde niveau in de Eredivisie wordt er ook niet beter op. We krijgen wel meer geld voor de concurrentie in Europa. Desondanks zie ik liever leukere wekelijkse wedstrijden in de eigen competitie dan een rondje meer in Europa.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Inmiddels heeft die club uit Rotterdam bewezen dat het bezitten van veel geld geen enkele garantie is tot succes. Met slim inkopen en de juiste mensen aan de knoppen kun je tot mooie dingen in staat zijn. Gelukkig maar... ook al ben ik niet echt blij dat zij het dit jaar worden. Voor mij is het een beetje kiezen tussen poep en kak. Ik woon namelijk in de Rijnmond regio en de gemiddelde feijenooitsupporter loopt dit seizoen nog meer naast zijn schoenen dan menig 020-er ooit heeft gedaan. Ik zie in elk geval geen verschil meer qua arrogantie tussen die twee....
+1/-0

 
Qua arrogantie zijn ze die club uit Amsterdam al ver voorbij. Dat is echt bizar hoe extreem arrogant die dit seizoen zijn geworden.
+1/-0

1 jaar geleden
Dat ligt perfect in het straatje van ajax,vervolgens feyenoord en dan psv.
De rijken worden rijker en de armere armer.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben meer voor het NBA model waar ieder team even veel uit de pot krijgt EN de grote teams ook hun eigen rechten kunnen verkopen (hetgeen Boston/ LA dan ook doen). Hierdoor is er veel meer balans in de competitie. Dit zou er ook voor zorgen dat team in de eredivisie beter beleid kunnen voeren.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage