Transparent
Inloggen
Sluiten

Patrick van Aanholt: 'Ik geniet, wil hier presteren en prijzen pakken'

19 april 2023 08:56 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Patrick van Aanholt: "Ik geniet, wil hier presteren en prijzen pakken"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Patrick van Aanholt aan met heel veel plezier teruggekeerd te zijn bij PSV. "Ik ben erg warm ontvangen, ik lig goed in de groep en ik kan met iedereen opschieten", aldus Van Aanholt. "Iedere morgen ga ik met heel veel plezier naar de training. Ik geniet, wil hier presteren en prijzen pakken. Mijn reis is nog niet af."

Tien jaar geleden dacht hij nog serieus aan stoppen, maar toenmalig Vitesse-trainer Fred Rutten wist dat te voorkomen. Van Aanholt vindt het dan ook mooi dat hij weer herenigd is met de trainer. "Fred zag iets in me wat ik destijds zelf niet meer zag. Hij kan me ook hard aanpakken, hoor. Dat deed hij toen en dat kan hij nog steeds", zo geeft hij aan. "Maar hij wilde me nu graag bij PSV hebben en Marcel Brands had het eerder ook al geprobeerd. Toen lukte het niet, nu gelukkig wel."

Over Ruud van Nistelrooij als trainer is hij ook te spreken. "Ik vind hem een goede trainer en vind niet dat hij door zijn verleden de lat te hoog legt. Die moet bij PSV ook hoog. De trainer praat veel met zijn spelers en hij ligt goed in de groep", zegt hij daarover ."Maar hij kan ook heel kwaad worden, hoor. Thuis tegen Cambuur bijvoorbeeld. Ging hij in de rust wel even tekeer. Dan raakt hij iedereen en spelen we vervolgens een goede tweede helft."

Van Aanholt is het niet eens met de opmerking dat de spelers te lief zijn voor elkaar op het veld. "Geloof me: dat zijn we echt niet, hoor. Alleen zeggen we elkaar meer de waarheid in de kleedkamer. Dat doe ik en anders doet Luuk het wel. Dan peppen we elkaar op. Dan kunnen we boos worden. En we accepteren het van elkaar", legt hij uit. "Niet alleen als Luuk of ik iets zeg, maar ook als bijvoorbeeld Xavi het doet. Ook al is hij pas negentien. Het zit echt wel in deze groep, we laten het alleen niet altijd aan de buitenwacht zien."v

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

aanholt geniet brands buitenwacht cambuur herenigd lief lig nistelrooij opschieten peppen rutten vitesse waarheid xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Mooi, laat het maar zien in het tweeluik tegen Ajax.
+3/-0

1 jaar geleden
Betere LB dan Max echter heeft ook soms wat mindere wedstrijden. Lijkt me ook een speler die de discussie niet uit de weg gaat en een van de weinigen die zijn mond wel open doet.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik ben gewoon blij dat we hem erbij hebben :)
+1/-0

1 jaar geleden
De goede trainer Ruud die er geen systeem in krijgt, wekelijks wisselt op vitale posities en alleen wedstrijden wint omdat we meestal individueel betere spelers hebben dan de tegenstanders.
Ben toch erg benieuwd wat er dan zo zogenaamd goed aan hem is. Los van het feit dat het een sociaal wenselijk antwoord is
+2/-0

1 jaar geleden
Na Xavi en samen met Benitez veruit de beste aankoop/huur.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage