Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wint in enerverende topper van Ajax

23 april 2023 16:46
Foto: Pro Shots

PSV wint in enerverende topper van Ajax; image source: Pro Shots

PSV heeft de tweede plaats in de Eredivisie weer in handen. De topper tegen Ajax eindigde zondag in een 3-0 zege. Luuk de Jong maakte twee treffers, terwijl Xavi Simons een strafschop benutte.

Ruud van Nistelrooij leek gezien zijn opstelling te willen kiezen voor een fysieke strijd met Ibrahim Sangaré op het middenveld en Jarrad Branthwaite in de verdediging.

Al snel werd in de topper de score geopend. Johan Bakayoko gaf een geweldige voorzet en deze werd snoeihard door Luuk de Jong binnen gekopt. Het zorgde ervoor dat het al sfeervolle Philips Stadion voor de eerste keer ontplofte van vreugde.

Wat volgde was een lange periode waarin nauwelijks iets noemenswaardigs gebeurde. Beide ploegen waren aan de bal uitermate zwak en leverden deze steeds snel alweer in. Het doelpunt van De Jong zou voor rust het enige schot van PSV zijn. Ajax kreeg nog wel een kans, maar oud-PSV'er Steven Bergwijn schoot uit kansrijke positie naast en dat zorgde voor de nodige lachers vanaf de tribune.

In de tweede helft leek Ajax meer risico te willen nemen en bracht het direct een extra aanvaller binnen de lijnen voor een verdediger. Dat zorgde voor meer ruimte voor PSV om te counteren en daar werd al snel dankbaar gebruik van gemaakt. Xavi Simons werd door Joey Veerman diep gestuurd. De doelman van Ajax was te laat en haalde de international onderuit. Het gevolg was een strafschop en Xavi zorgde daarmee zelf voor de 2-0.

PSV leek de Amsterdammers in de touwen te hebben en leek te mogen hopen om eenvoudig naar een grote uitslag uit te lopen. Het duel werd echter al snel stilgelegd omdat vanaf de tribune een beker bier werd gegooid naar Berghuis en de spelers uiteindelijk voor zo'n twintig minuten naar de kleedkamer gingen.

Nadat het duel hervat was, was de sfeer in het stadion volledig verdwenen en leek PSV het op het veld ook even kwijt te zijn. Al snel ontsnapte de ploeg aan de aansluitingstreffer toen een schot van Taylor via de binnenkant van de paal net niet in het doel belandde.

Voor de derde keer zou het Philips Stadion echter gaan ontploffen van vreugde. Opnieuw werd vanuit de counter genadeloos toegeslagen en kon De Jong via een been van een van de verdedigers voor de 3-0 zorgen en dat was de definitieve beslissing.

In blessuretijd kreeg Ismael Saibari nog een enorme kans om voor de 4-0 te zorgen, maar hij schoot naast het doel. Het veranderde niets meer aan de uitslag. De 3-0 zege was een feit en daarmee nam PSV de tweede plaats over van de Amsterdammers.




Discussieer mee op de forums


Tags

jong topper xavi enerverende simons bakayoko berghuis bergwijn bier binnenkant branthwaite counter counteren eredivisie ismael jarrad joey kansrijke lachers nistelrooij noemenswaardigs ontploffen ontplofte saibari sangare sfeervolle snoeihard taylor toegeslagen veerman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage