Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Voor dit soort wedstrijden doe je het'

23 april 2023 18:09

In gesprek met ESPN gaf Luuk de Jong aan een heerlijk gevoel overgehouden te hebben aan de wedstrijd. "Voor dit soort wedstrijden doe je het. Samen met de fans hebben we gestreden en pakken we de 3-0 overwinning", aldus De Jong. "Nu op naar volgende week zou ik zeggen."

Het plan van PSV pakte tegen Ajax goed uit. "We wilden ze onder druk zetten en dat lukte vaak", zo gaf hij aan. "Natuurlijk creëren ze wel een paar kansen en kom je goed weg met die bal op de paal, maar over het algemeen waren wij de sterkste. Wij kwamen goed compact bijeen en kwamen in de omschakeling te spelen. Dat werkte goed vandaag. Als je met 3-0 wint, kun je tevreden zijn."

Al snel opende de aanvoerder met een kopbal de score. "Dat was een geweldige bal van Bakayoko", zei hij daarover. "Ik was daar aan het vechten met Timber en Bassey. Timber probeert mij ook te blokken, maar Baka geeft hem perfect voor en kan ik hem aanvallen. Dan is het heerlijk dat ie binnen gaat."

Op wiens naam de derde goal kwam, was nog enige twijfel. "Ik raak de bal honderd procent en ook richting de goal. Ik weet niet of die dan aan mij wordt gegeven", reageerde De Jong daarop. "Het was een geweldige actie van Xavi en hij chipt hem tussendoor. Ik raak hem, maar die verdediger raakt hem ook. We raken hem allebei, dus ik denk dat hij dan op mijn naam komt."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong timber baka bakayoko bassey blokken chipt compact espn omschakeling overgehouden xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage