Transparent
Inloggen
Sluiten

Xavi Simons: 'Een topper moet je spelen en die moet je winnen'

23 april 2023 18:21

Xavi Simons kreeg in gesprek met ESPN de vraag wat voor wedstrijd het duel tegen Ajax was geweest. "Een topper. Een topper moet je spelen en die moet je winnen", aldus Simons. "We hadden de hele week veel energie en het was een belangrijke wedstrijd voor ons."

Gevraagd werd ook aan de international wat het plan van PSV was. "Het was vooral druk zetten en naar onszelf kijken. Als we de bal hadden, moesten we voor de omschakeling gaan", zo gaf hij aan. "Ajax blijft altijd Ajax. Je moet ze altijd in de gaten houden."

Zelf was Simons ook weer belangrijk voor PSV met onder meer een strafschop die ontstond na een overtreding op hem. "Ik zag Joey en hij gaf een prachtige bal. Ik had nog genoeg energie om te rennen en ik haalde het gewoon. Dat was mooi", zei hij daarover. "Hier heb ik de laatste tijd aan gewerkt, dus het is mooi dat het zo is gegaan. Ik ging honderd procent voor de bal. Als hij mij aanraakte zou het een penalty zijn. Als hij mij niet had aangeraakt had ik hem binnen getikt."




Tags

simons topper xavi aangeraakt aanraakte espn getikt joey omschakeling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte