Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'Ik ben trots op dit team vandaag'

23 april 2023 18:37

In gesprek met ESPN kreeg Ruud van Nistelrooij de vraag wat het verschil tussen beide ploegen was geweest. "Ik kijk vooral naar onze wedstrijd. Stuk voor stuk waren wij klaar om te strijden en om alles te geven", aldus Van Nistelrooij. "Ik ben trots op dit team vandaag. Ons plan hoef ik niet eens uit te leggen. Dat kon je met momenten ook zien. Ik ga daar ook niet bijdehand over doen. Ik ben gewoon trots op dit team hoe ze gestreden hebben."

Van Nistelrooij was zeer te spreken over de speldiscipline van zijn ploeg. "Ajax is heel goed in balbezit, dat weten we. Ze voetballen makkelijk en dat moet je goed oplossen", zo gaf hij aan. "Voor ons kwamen er ruimtes en dat wilden wij benutten. Maar zij hebben voorin ook veel dreiging. Dat hebben we achterin heel goed opgevangen in de samenwerking met Benítez."

De trainer was niet verrast over de snelheid van Xavi Simons. "Daar heb ik al met hem over gesproken toen hij naar ons kwam. Ik sprak met hem over zijn snelheid en zijn omschakeling, over hoe sterk hij is", zei hij daarover. "Hij vond dat zelf wel grappig, omdat weinig mensen het daar met hem over hadden. Daar is hij vanaf het begin al heel goed in."

Gevraagd werd aan Van Nistelrooij of hij in de bekerfinale hetzelfde wedstrijdplan gaat hanteren. "We zullen heel goed gaan kijken naar dingen die nog beter moeten", reageerde hij daarop. "In de eerste helft waren we steeds heel snel de bal kwijt. Die moet je langer houden om meer in de bezetting te kunnen komen. Dat kan beter, dus daar gaan we naar kijken en zeker aan gaan werken."




Tags

nistelrooij bekerfinale benitez dreiging espn grappig omschakeling simons speldiscipline wedstrijdplan xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage