Transparent
Inloggen
Sluiten

Ronald Koeman: 'Ik denk dat het goed is als Xavi Simons nog een jaartje in Nederland blijft'

24 april 2023 10:13 - Studio Voetbal
Foto: Pro Shots

Ronald Koeman: "Ik denk dat het goed is als Xavi Simons nog een jaartje in Nederland blijft"; image source: Pro Shots

Bondscoach Ronald Koeman was zondagavond bij Studio Voetbal lovend over Xavi Simons. "Hij is echt een geweldig talent", aldus Koeman. "Ook weer wat hij vandaag liet zien in zo'n wedstrijd met zulke belangen. Hij is een speler die onbevangen voetbalt en dat zie je bij Ajax niet. Als je nu al zo belangrijk bent en een penalty mag nemen..."

In de ogen van Koeman is Simons momenteel het beste aan de linkerkant. "Hij kan wel toegroeien naar de tien-positie, maar ik vind dat hij nu nog aan de linkerkant moet spelen", zo gaf hij aan.

Gevraagd naar de toekomst van de international is Koeman ook uitgesproken. "Ik denk dat het goed is als hij nog een jaartje in Nederland blijft", zei hij daarover. De bondscoach verwacht ook niet dat Simons deze zomer al vertrekt bij PSV. "Ik schat Xavi in als een jongen die zijn keuzes heel goed afweegt. Het belangrijkste is gewoon dat hij gaat spelen. Daar ontwikkel je je het beste van."




Tags

koeman simons xavi nederland afweegt onbevangen schat toegroeien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik ben blij dat Koeman dit ook zo in de media uitspreekt, de mening van de bondscoach zal toch belangrijk zijn voor zo'n jongen. En volledig mee eens, voor zijn ontwikkeling lijkt het me het beste als Xavi nog 1 seizoen in Eindhoven blijft en daarna als grote(re) naam een transfer maakt naar een van de grote competities (Engeland of Spanje).
+3/-0

 
1 jaar geleden
Tis heel simpel. PSV moet CL halen en 90% kans dat Xavi blijft. CL maakt een PSV ook interessanter voor versterkingen wat een extra reden voor Xavi zal zijn om te blijven.
+3/-0

1 jaar geleden
Stelling van de NOS: Voor Oranje is het beter als Simons naar een internationale topclub vertrekt... Haha gefrustreerd redacteurtje :)
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het is toch al jaren duidelijk dat je in Oranje beter spelers kan opstellen die wekelijks in de Eredivisie spelen en in topvorm zijn in plaats van spelers die uit vorm zijn en bij een Europese (sub)topclub op de bank zitten?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Tevens genoeg spelers die wel spelen en ook genegeerd worden, zoals Struijk, vd Boomen, Veltman, Tete, Summerville, etc.
+1/-0

1 jaar geleden
Eerst 2e plaats halen, dan door voorronden CL komen.... en dan blijft Xavi. Werk aan de winkel!!
+1/-0

1 jaar geleden
Die tweede plek is zo zeker nog niet. Uit nog tegen Sparta en AZ....
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage