Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV aast zondag op herhaling van vorige week én van finale van vorig seizoen

27 april 2023 13:15

Voor PSV wacht aanstaande zondag weer een topwedstrijd. In de finale van de TOTO KNVB Beker wacht opnieuw een duel met Ajax, nadat afgelopen week in het Philips Stadion voor de Eredivisie al met 3-0 werd gewonnen. De Amsterdammers wisten de finale te halen door achtereenvolgens te winnen van FC Den Bosch, FC Twente, De Graafschap en Feyenoord.

In totaal speelden PSV en Ajax al 13 seizoenen eerder tegen elkaar voor de beker. In totaal werden er 17 wedstrijden gespeeld, omdat in de jaren '80 de kwartfinales en halve finales over twee wedstrijden werden gespeeld. PSV wist in 4 seizoenen te winnen, terwijl in de overige seizoenen Ajax te sterk bleek.

Puur gekeken naar de finales stonden PSV en Ajax 4 keer eerder tegenover elkaar. Nadat de finales van 1970, 1998 en 2006 verloren gingen, wist PSV afgelopen seizoen wel te winnen van Ajax. Door doelpunten van Érick Gutiérrez en Cody Gakpo eindigde dat duel in een 2-1 overwinning.




Discussieer mee op de forums


Tags

herhaling cody eredivisie feyenoord gakpo graafschap gutierrez knvb kwartfinales twente

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage