Transparent
Inloggen
Sluiten

Joey Veerman: 'Bekerfinale was de mooiste dag in mijn carrière'

27 april 2023 13:22

In gesprek met Voetbal International heeft Joey Veerman met een heel goed gevoel teruggeblikt op de finale van vorig seizoen tegen Ajax. "Het was voor mij een bijzondere wedstrijd", zo geeft hij aan. "Ik werd rechtsbuiten gezet door Schmidt. De trainer vond dat ik het daarvoor goed had gedaan en ik zat er ook lekker in in die periode. Hij moest dus wel een plek voor me verzinnen. In de halve finale stond ik nog hangend linksbuiten, dat beviel me wel, maar Cody was terug dus werd ik rechts gezet. Dat is niet mijn positie natuurlijk en dat zag je ook wel."

Veerman was zelf enige tijd groggy na een valpartij op het veld. "Het was zeg maar niet mijn wedstrijd", aldus Veerman. "Maar dat maakte niet uit, want we wonnen. Het feest daarna was er niet minder om. De sfeer in het stadion was mooi en voor dit soort wedstrijden kom je ook naar PSV. Net als voor die Champions League-wedstrijden die we aan het begin van het seizoen hebben gespeeld."

Gevraagd wordt aan de middenvelder wat hij liever heeft, tweede eindigen in de competitie óf de bekerfinale winnen. "Daar is toch geen keuze tussen te maken. Kijk, iedere voetballer wil in de Champions League spelen. Maar ik heb vorig jaar de beker gewonnen en dat was de mooiste dag in mijn carrière", zegt hij daarover. "Echt een prijs winnen, daar voetbal je voor. Maar Champions League-voetbal staat ook mooi op je lijstje. Het is het grootste podium waar alle ogen op je gericht zijn. Je komt ook eerder in beeld bij de nationale ploeg als je op een hoger niveau speelt. Een keus is lastig en niet te maken, moeten we er dus maar voor zorgen dat we beide realiseren, haha."




Discussieer mee op de forums


Tags

veerman bekerfinale joey beviel cody groggy hangend linksbuiten schmidt valpartij

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage