Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Uiteindelijk speel je om prijzen te pakken'

30 april 2023 22:09
Foto: Pro Shots

Luuk de Jong: "Uiteindelijk speel je om prijzen te pakken"; image source: Pro Shots

In gesprek met ESPN was Luuk de Jong blij met de bekerwinst, maar was hij het eens met de opmerking dat het geen goede wedstrijd was. "Er was weinig voetbal, vooral veel directe ballen. Een beetje dat je de bal niet achterin wilde verliezen zodat de tegenstander kon scoren", aldus De Jong. "Het was geen goede wedstrijd, maar we komen uiteindelijk wel goed terug. Aan het einde was de energie ook wel op bij beide teams en gingen er weinig ballen meer naar voren."

De Jong was het ook eens met het gedrag van de spelers op het veld. "Er staat zoveel op het spel. We zijn mensen en we willen allemaal winnen, ten koste van alles", zo gaf hij aan. "Als ons dan onrecht wordt aangedaan, kan ik boos worden. Het was gewoon een corner voor ons en die werd niet gegeven. Dan ben ik daar heel emotioneel over. Zo waren er ook andere reacties. Ik snap wel dat het soms te ver ging, maar het is emotie. Beide teams konden niet meer voor het kampioenschap spelen en willen graag deze prijs winnen. Vorige week is er ook een hoop gebeurt in die wedstrijd en dat zag je nu weer terugkomen."

De aanvoerder was het niet helemaal eens dat hij als aanvoerder het goede voorbeeld zou moeten geven. "Als er geen goede beslissing van de scheidsrechter wordt gegeven, ga ik er op af. Als iemand een scheenbeschermer tegen mij aangooit, ga ik naar de scheidsrechter. Dat soort dingen slaat helemaal nergens op", zei hij daarover. "Zie je mij dit soort dingen doen? Ik vind meer dat dit soort dingen eruit moeten worden gehaald. Het was zeker te veel, maar we wilden zo graag winnen en lieten ons te veel gaan."

Uiteindelijk was het wel PSV dat met de TOTO KNVB Beker aan de haal ging. "Uiteindelijk speel je om prijzen te pakken", reageerde hij daarop. "We hebben er nu twee gepakt met de Johan Cruijff Schaal en de beker. Ik heb wel altijd aangegeven dat de belangrijkste prijs het kampioenschap is, die wil je als eerste pakken. We kunnen er wel eerlijk over zijn dat dat hem niet meer gaat worden, maar uiteindelijk kunnen we wel tevreden zijn over hoe we nu bezig zijn. We winnen nu de bekerfinale en pakken onze tweede prijs van het seizoen. Alleen wil je het liefst het kampioenschap ook pakken. Maar met twee prijzen en als we de tweede plek pakken, kunnen we ook tevreden zijn."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong aangedaan aangooit bekerfinale bekerwinst emotioneel espn knvb onrecht scheenbeschermer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage