Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'Ik gun dit Joël Drommel zo erg'

30 april 2023 22:27
Foto: Pro Shots

Ruud van Nistelrooij: "Ik gun dit Joël Drommel zo erg"; image source: Pro Shots

In gesprek met ESPN was Ruud van Nistelrooij erg blij met de bekerwinst. "Er zit heel veel karakter in. We kwamen achter en waren in de rust toch wat aangeslagen, maar we zijn rustig gebleven en zijn het spel blijven spelen wat we hadden afgesproken", aldus Van Nistelrooij. "We moesten vast blijven houden aan wat we hadden afgesproken. We wisten dat we altijd een goal kunnen maken en natuurlijk kom je goed weg met die kans op de paal. Vanaf toen dacht ik ook dat we hem maar moesten winnen."

Van Nistelrooij zag een heel andere wedstrijd dan een week geleden. "Er waren veel felle duels. Ajax reageerde ten opzichte van vorige week. Toen waren we bijna de hele wedstrijd dominant, maar dat was vandaag fifty/fifty", zo gaf hij aan. "Dan krijg je zo'n wedstrijd met veel lange ballen. Dan komen er ook opstootjes bij. Dat gebeurt, iets te veel, maar dat is ook hoe voetbal wordt beleefd. In de media ben je of alles of niks. Je bent een topper of een nul. Dat is ook niet de waarheid. Als je zo wordt beoordeeld, krijg je ook dit soort reacties."

Over het gedrag van de spelers in het veld wilde de trainer in eerste instantie niet veel zeggen. "Laten we het over het spel hebben. Je moet het als kanttekening plaatsen, maar je speelt een bekerfinale waarin de belangen heel groot zijn", zei hij daarover. "Men maakt het ook heel groot, de media. Als je dan verliest... Dat creëer je dan ook een beetje. Als je een penaltyreeks verliest, wordt je volledig afgeschreven. Dan krijg je een beetje dit gedrag. Dat is nooit goed gepraten en gelukkig hebben de supporters zich fantastisch gedragen, maar voetbal is emotie en daarin komt soms een opstootje. Maar dat wil je het liefst helemaal niet zien. Maar dit was te veel, dat mag ook gezegd worden."

Van Nistelrooij was vooral heel erg blij voor Joël Drommel. "Ik had hem als eerste te pakken. Hoe hij dit heeft opgepakt. Hij gaat weer keepen, hij krijgt de kans in het bekertoernooi en pakt de beslissende penalty en winnen wij de beker", reageerde hij daarop. "Dan heb je stappen gemaakt, aangezien hij vorig jaar nog wel eens wat moeite had met de druk. Iedereen begon al waarom je Drommel opstelde. Ik had honderd procent vertrouwen in zijn kwaliteiten. Dit gun ik hem zo erg dat hij deze prijs wint met alle wedstrijden die hij heeft gekeept en beslissend is in de penaltyserie. Daar geniet ik dan van."




Discussieer mee op de forums


Tags

nistelrooij drommel aangeslagen bekerfinale bekerwinst creeer dominant espn geniet gepraten kanttekening opstelde opstootje opstootjes penaltyreeks penaltyserie topper waarheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage