Transparent
Inloggen
Sluiten

Joël Drommel: 'Aan zijn aanloop zag ik al dat Alvarez door het midden ging schieten'

30 april 2023 22:41
Foto: Pro Shots

Joël Drommel: "Aan zijn aanloop zag ik al dat Alvarez door het midden ging schieten"; image source: Pro Shots

Joël Drommel was in gesprek met ESPN erg blij met de overwinning tegen Ajax. "We staan hier nu met de bekerwinst", aldus Drommel. "Ik ben altijd in mezelf blijven geloven, dat ten eerste. Hard blijven werken en alles er aan blijven doen om weer terug te vechten en de top te halen. Ik heb heel diep gezeten. Ik had het vorig jaar heel moeilijk. Ik speelde alle bekerwedstrijden, maar niet de finale. We wonnen en dat was hartstikke mooi, maar nu heb je alles in de beker gekeept en speel je zo'n finale. Dat is voor mij een mega moment."

De doelman was ook blij met de complimenten van Ruud van Nistelrooij. "Dat was heel mooi dat hij dat zei", zo gaf hij aan. "Ik ben altijd in mezelf geloven en heb echt keihard gewerkt, dag in dag uit. Ik heb mensen om me heen waar ik mee praat, ik heb een mental coach waar ik mee praat. Een mental coach heb ik nooit eerder gehad, maar dat is denk ik wel heel goed voor sommige spelers. Je kan je toch meer vrij uiten dan bij een goede vriend of je vader. Hij kan je meer aanwijzigingen geven en daar ben ik heel blij mee. Het is gewoon keihard trainen en meer voor jezelf blijven doen. Dan kom je er met alle scenario's."

Voorafgaand aan de wedstrijd waren alle strafschoppennemers van Ajax uitgebreid bestudeerd. "Alle spelers waar beelden van zijn heb ik bekeken. Tadic, Klaassen die werd gewisseld, Brobbey, Alvarez. Noem ze maar op", zei hij daarover. "Ik heb er goed naar gekeken. Een penalty zal altijd fifty/fifty zijn, maar ik heb me hier op voorbereid. We hebben ook goed gekeken naar de aanloop, naar de schouder, de binnenkant voet of de wreef. Een penalty stoppen blijft moeilijk, maar ik zag Alvarez al een rechte aanloop nemen en dacht er al aan om te blijven staan. Aan de aanloop zag ik het al, maar ze schoten ook drie keer door het midden. Dit is echt top. We gaan hier een mooi feestje van maken."

Drommel kreeg ook vragen over zijn toekomst. "PSV weet dat ook, ik wil heel graag spelen. Dat moet ik ook, want daar ontwikkel je het meeste, vooral als keeper zijnde", reageerde hij daarop. "Ik ben nog zeker niet rond aan het kijken, want het seizoen is nog niet voorbij. De focus lag nu hierop en we gaan straks weer verder kijken. Maar de intentie is wel dat ik moet spelen."




Discussieer mee op de forums


Tags

drommel alvarez mental aanwijzigingen bekerwinst bestudeerd binnenkant brobbey espn mega nistelrooij rechte schouder strafschoppennemers tadic wreef

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage