Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV wil komende zomer flink gaan doorselecteren'

3 mei 2023 10:41 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV wil komende zomer flink gaan doorselecteren"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt PSV komende zomer flink wil gaan doorselecteren en in iedere linie lijken meerdere spelers te gaan vertrekken uit Eindhoven. Het is daarbij niet uitgesloten dat zelfs meer dan een volledig elftal niet meer voor PSV zal gaan uitkomen. Daarbij lijkt Ruud van Nistelrooij komend seizoen als hoofdtrainer voor de groep te blijven staan.

Bij de doelmannen zullen Joël Drommel en Kjell Peersman gaan vertrekken. Drommel zal waarschijnlijk worden verkocht, al kan hij wellicht ook op huurbasis naar een andere club vertrekken. Peersman kan op huurbasis zijn minuten elders gaan maken. Walter Benítez en Boy Waterman zullen wel bij PSV blijven.

In de verdediging lijken de meeste wijzigingen te gaan volgen. Een definitieve transfer van Jarrad Branthwaite lijkt onhaalbaar, terwijl de status van Armando Obispo bekeken wordt op moment als hij helemaal is hersteld van zijn blessure. Patrick van Aanholt, Olivier Boscagli en Mauro Júnior zullen wel bij PSV blijven.

Aan de rechterkant van de verdediging lijkt niemand zeker te zijn van een plek. Phillipp Mwene, Jordan Teze en André Ramalho lijken allemaal te mogen vertrekken bij een interessante aanbieding, evenals de verhuurde Timo Baumgartl. Shurandy Sambo keert na een huurperiode terug vanuit Sparta, terwijl de verhuurde Fredrik Oppegard geen versterking lijkt te zijn voor de A-selectie. Ook hij kan bij een goed bod vertrekken.

Op het middenveld lijkt zowel Ibrahim Sangaré als Érick Gutiérrez te vertrekken, zodat er minimaal twee defensief ingestelde middenvelders aangetrokken zullen moeten worden. Mogelijk zullen daarnaast vanuit de jeugdopleiding nog een of twee spelers worden doorgeschoven. Guus Til, Joey Veerman en Xavi Simons lijken wel bij PSV te blijven en de club lijkt ook door te willen met Ismael Saibari.

In de aanval zullen Luuk de Jong, Johan Bakayoko en Anwar El Ghazi sowieso blijven. Een langer verblijf van Thorgan Hazard lijkt gezien het salaris niet haalbaar te zijn, terwijl er ook nog geen akkoord is bereikt over een langer verblijf van Fábio Silva. Yorbe Vertessen keert terug van een huurperiode van Union Sint-Gillis en in de zomer zal een beslissing over zijn toekomst worden genomen, terwijl de eveneens verhuurde Maxi Romero zal worden verkocht.




Discussieer mee op de forums


Tags

drommel huurperiode peersman aanholt armando bakayoko baumgartl benitez boscagli branthwaite fabio fredrik ghazi gillis gutierrez hazard ismael jarrad joey jong jordan mauro maxi mwene nistelrooij obispo oppegard phillipp ramalho romero saibari sambo sangare silva simons sparta teze thorgan til union veerman vertessen walter waterman xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden (gewijzigd)
Hoeven niet rouwig te zijn om een vertrek van de namen die hier genoemd worden. Sangaré en Guti zou natuurlijk wel een aderlating zijn, maar we hebben ruim de tijd om hierop voor te sorteren.

Sangaré - 37
Vertessen - 7
Drommel - 3
Mwene - 3
Romero - 2
Oppegard - 0,5
Ramalho - 0 (hoog salaris vervalt)

Haal je in totaal toch 52,5 miljoen op. Tel hier de opbrengst van Madueke bij op en je zou zeggen dat je toch aardig kan investeren komende zomer.

Voor dit geld zal in ieder geval een tweede keeper, rechter centrale verdediger, rechtsback, twee centrale middenvelders, linksbuiten en spits (bij vertrek Fabio Silva) moeten worden gehaald.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Vertessen 7 miljoen betwijfel ik, denk eerder aan 3-4 eerlijk gezegd. De rest ben ik het wel redelijk mee eens.

Maar ik vraag me af hoe het uiteindelijk in de praktijk gaat zijn. Er werd afgelopen zomer ook gezegd dat er flink doorgeselecteerd zou worden, dat viel uiteindelijk wel mee vind ik.

Maar we hebben met Steward een nieuwe TD natuurlijk, ik ben heel benieuwd naar zijn kunnen deze zomer! Ik heb in ieder geval vertrouwen in hem!
+1/-0

 
12 maanden geleden
Niet eens een heel onrealistisch rijtje. Guti gaat ook nog een mooi bedrag opleveren. Ik reken toch wel op meer dan EUR 10 15 miljoen. Dan kom je samen met de opbrengst van Noni toch al snel tot een bedrag van circa EUR 100M, waarvan een groot gedeelte terug de selectie in mag en moet vloeien.

Enige jammere vind ik de aanstaande verkoop van Romero. Dit is de beste spits die we in jaren gehad hebben, maar waar het helaas er niet uit is gekomen door zijn vele blessures.
+2/-1

 
12 maanden geleden
Waar is dat dan op gebaseerd dat hij de beste spits is die we in jaren hebben gehad? Hij heeft in 5 1/2 jaar 235 hele minuten mogen meedoen. En als beste spits die we in jaren hebben gehad toch mooi al 1 doelpunt weten te maken.
+4/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Persoonlijke mening ;)
Maar goed, als je ziet hoe snel, sterk, doelgericht, kopsterk en technisch hij is, dan kun je niet anders concluderen dan dat dit een hele goede is :)
+2/-1

 
12 maanden geleden
Ik had ook goede.hoop dat ie de beste van ons ging worden. Maar die blessures, heel zonde. Soms lukt het niet. In het verleden was er met Reis een die megagoed was, ook aardig wat doelpunten maakte, maar uiteindelijk mentaal niet redde.
+1/-0

12 maanden geleden
Ik ben heel erg benieuwd. Het is niet enkel belangrijk om nu eindelijk weer eens echte versterkingen te halen, er moet ook een team staan als we de voorrondes CL moeten spelen. We spelen nu al 3 seizoenen zonder RB en de afgelopen twee jaar heeft het ontbreken van een tweede spits onze kansen op kwalificatie CL enorm doen slinken. We zien echter wel dat met de komst van Brands er veel meer kwaliteit binnen is gekomen. Al met al blijft het ook een centen kwestie natuurlijk al lijkt daar nu wel wat ruimte te zitten. Het blijft jammer dat er de afgelopen jaren teveel geld is uitgegeven aan spelers die het achteraf niet waard bleken te zijn. We gaan het meemaken. Steward geeft geen garantie op een goede uitgebalanceerde selectie, zijn voorganger gaf echter wel een garantie op een gebrekkige niet uitgebalanceerde selectie, ook het doorgaan met de huidige technische staf vind ik twijfelachtig, maar gezien de status en omstandigheden en het feit dat we wel prijzen hebben gewonnen kun je eigenlijk niet anders dan doorgaan. Ook Ruud is een jaar wijzer en meer ervaren. Met een goede selectie kunnen we meedoen voor de directe CL plaatsen.
+1/-0

12 maanden geleden
Van mij mag Til ook echt aan het lijstje worden toegevoegd, verder wel eens dat de bezem erdoorheen moet. Dat de huurlingen weggaan (behalve v. Aanholt), was logisch. Budget moest beschikbaar blijven, totdat Stewart gestart was. Enige vrees die ik nog heb, is dat ik niet erg onder de indruk ben van de scouting. Ben echt benieuwd met welke namen ze op de proppen komen en welke daadwerkelijke gehaald worden. Binnen de ED spelers halen die meteen aanhaken, zijn enorm duur. Maar enkel buitenlanders is ook niet alles. Wordt een uitdagende zomer in ieder geval.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ik erger me kapot als Til iets met een bal moet doen. Maar zonder bal is ie echt goed. Ook belangrijke momenten gehad. Voor die JC schaal ben ik hem dankbaar, fijne goals daar
+1/-0

12 maanden geleden
Door selecteren prima maar wie laat je gaan en wie komt ervoor terug. Je moet uiteraard ook een brede, talent volle reserve bank hebben. Hopelijk gaat PSV nu eens voor kwaliteit en niet alleen voor kwantiteit (huurlingen.) Geef de eigen jeugd een kans. (Sambo - van Duiven - Fofana - Seelt - van de Blaak) of ga ook daar flink door selecteren. Haal 3 of 4 toppers en vul aan met de eigen jeugd. Doorstromen van de jeugd is ook een doelstelling (en een must) van PSV
+1/-0

12 maanden geleden
Dit zijn een beetje de standaard berichten die jaarlijks in mei en juni voorbij komen. Als puntje bij paaltje komt wordt er altijd veel minder gekocht en vooral verkocht dan vantevoren wordt geschetst.
+2/-1

 
12 maanden geleden
Precies, alles staat of valt met hetgeen andere clubs bereid zijn over te nemen tegen, voor ons, acceptabele prijzen. We kunnen bijvoorbeeld wel van Drommel afscheid willen nemen, maar als er geen club komt die er meer dan EUR 1M voor neer wil tellen, gaat ie niet en zit ie gewoon nóg een jaartje bij PSV.
+3/-0

12 maanden geleden
Op zich erg goed nieuws en logisch.
Alleen aanvallend wordt ik niet blij van El Ghazi en Silva.
Komen beide ook tekort. Tel daarbij op dat Luuk ook weer wat ouder is. We komen nog wel wat doelpunten tekort als je het mij vraagt.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Eens. En dan brengt Silva nog wat nieuwe energie als je hem inbrengt maar El Ghazi is echt geen toegevoegde waarde.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Ook eens! Silva is een prima gast met de juiste instelling.
Alleen geen erg goede speler die je verder gaat helpen
+1/-0

12 maanden geleden
Ze moeten er alles aan doen om Guti te houden. En 2 rechtsbacks verkopen lijkt me niet verstandig
+1/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Op basis waarvan moeten ze Guti houden?? Totaal ongeschikt voor PSV. Zoals vele matige spelers die bij PSV nu rondlopen.

De enige spelers van niveau zijn Xavi(top) en in mindere mate Veerman en van Anholt.

De rest kan er werkelijke helemaal niets van.

PSV moet gewoon topploeg zijn qua spelersmateriaal en dat zijn ze nu absoluut niet.
+1/-4

12 maanden geleden
Er zit nog een groot verschil tussen spelers die weg mogen en spelers die weg gaan. Het lastige is alleen dat je niet meer adequaat kunt reageren, als interesse in sommige spelers pas heel laat op gang komt.

Er staat dat Teze, Mwene en Ramalho mogen vertrekken. De vraag is echter wie die jongens wil hebben en of ze dat kunnen betalen. Worden ze in de komende 6 weken verkocht, dan kan PSV goed reageren en vervangers aantrekken. Echter, als ze er op 1 juli nog zijn, moet je als PSV zijnde er misschien toch voor kiezen om ze te behouden. De kans dat de beoogde vervangers nog beschikbaar zijn, wordt dan met de week veel kleiner.

Jongens als Til en El Ghazi zouden van mij ook weg mogen. Ik denk dat hun salaris niet opweegt tegen wat ze ons brengen. Natuurlijk zullen deze heren ook hun toegevoegde waarde hebben, net zoals ze dat dit jaar hebben gehad, maar ik ben ervan overtuigd dat PSV betere spelers op die posities zou moeten kunnen aantrekken.

Hazard en Fabio Silva hebben mij nog niet volledig overtuigd, en gezien de salarissen die beide heren krijgen, is afscheid nemen dan ook verstandig. Huurlingen moeten direct van toegevoegde waarde zijn en dat is bij deze heren onvoldoende het geval geweest.

De vraag is echter: wie ga je halen die wél op termijn goed genoeg zijn voor PSV en hoe heb je volgend jaar een selectie die sterk én breed genoeg is om voor de titel te strijden? Ik ben heel benieuwd naar het plaatje wat Stewart in zijn hoofd heeft en naar de mogelijkheden om dat plaatje te gaan realiseren.

De geluiden van het doorselecteren vind ik in ieder geval voorzichtig positief. De enige kanttekening die ik daarbij heb is dat ik persoonlijk ook weinig zie in Saibari. Die is wat mij betreft dit seizoen gewogen en te licht bevonden. Is ook niet heel jong meer.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Bijna helemaal met je eens, met uitzondering van jouw opmerking over Hazard.
Dat is toch wel een zeer fijne voetballer om in je selectie te hebben en heeft in die beperkte tijd dat ie gespeeld heeft, aangetoond een waardige vervanger van Gakpo te zijn.

Saibari snap ik inderdaad ook niet dat ze die willen behouden. Die heeft mij nog geen moment kunnen bekoren, zeker als jij kijkt hoeveel kansen die al verprutst heeft...
+1/-0

12 maanden geleden
Hoor dat Ihattaren zonder club komt te zitten..

😂😂😂
+1/-0

12 maanden geleden
Ik snap het niet helemaal, ik zal wel iets missen maar misschien kan iemand hier mij helpen. ''De club lijkt door te willen met Saibari''. Niet om onaardig te doen, maar ik heb deze jongen nu een aantal keer zien invallen / zelfs basisspelers gezien, ook een aantal keer aan het werk gezien bij jong PSV, maar ik zie echt niet wat PSV in hem ziet. Tuurlijk snap ik dat een jeugdspeler tijd nodig heeft en het er allemaal niet meteen uitkomt. Maar bij andere jeugdspelers zie ik nog wel potentie. maar bij hem ....
Hij oogt traag, geen geweldige techniek, als hij invalt sjokt hij vaak een beetje over het veld, Lijkt weinig overzicht te hebben, balverlies lijkt hij niet op te willen vangen door te gaan verdedigen. Zal vast een aardige jongen zijn, maar wat zijn dan precies zijn kwaliteiten ?
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage