Transparent
Inloggen
Sluiten

Uitwedstrijd tegen Sparta eerste horde van PSV in slot van seizoen

3 mei 2023 19:38

Na de winst van de TOTO KNVB Beker kan de focus van PSV weer volledig op de Eredivisie te komen liggen. Voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij wachten nog vier wedstrijden om te zorgen dat de tweede plek in handen blijft. Zaterdagavond is in Rotterdam Sparta de eerste tegenstander. Onder leiding van Maurice Steijn zijn de Rotterdammers in een jaar tijd van zo goed als gedegradeerd gestegen naar de vijfde plek in de Eredivisie.

Voor de Eredivisie speelde PSV 56 keer eerder een uitwedstrijd tegen Sparta. Tot nu toe werd er 27 keer gewonnen, 17 keer gelijk gespeeld en 12 keer bleek de thuisploeg te sterk. De grootste zege is 0-5 en dat lukte in de seizoenen 1961/1962 en 1998/1999. In januari eindigde de thuiswedstrijd nog in een 0-0 gelijkspel, terwijl enkele dagen later voor de beker in Rotterdam met 1-2 werd gewonnen van Sparta.

De selectie van Sparta kent meerdere spelers met een verleden bij PSV. Shurandy Sambo wordt momenteel verhuurd aan de Rotterdamse club, terwijl Dirk Abels in de jeugdopleiding heeft gespeeld. Keeperstrainer Frank Kooiman van Sparta heeft als doelman juist een verleden bij PSV. In het seizoen 2002/2003 speelde hij enkele maanden op huurbasis in Eindhoven.




Discussieer mee op de forums


Tags

sparta eredivisie slot abels knvb kooiman maurice nistelrooij sambo steijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje