6 mei 2023 20:43

PSV wint ondanks matige wedstrijd van Sparta en doet goede zaken voor tweede plek; image source: Pro Shots

PSV heeft in de Eredivisie opnieuw weten te winnen. In een heel moeizame wedstrijd werd Sparta uiteindelijk met 0-1 verslagen. In de tweede helft maakte Anwar El Ghazi het enige doelpunt van de wedstrijd.

PSV leek scherp uit de kleedkamer te komen en kreeg in de openingsfase via Xavi Simons, Guus Til en André Ramalho al drie goede kansen. Het tempo ging vervolgens echter flink omlaag waardoor Sparta eenvoudig overeind kon blijven. Via wist het zelfs enkele malen gevaarlijk te worden, maar de thuisploeg kreeg in de eerste helft geen bal tussen de palen.

Vlak voor rust kreeg PSV plotseling weer een enorme kans. Johan Bakayoko ging diep en wist in een duel met een van de verdedigers de bal te veroveren. De jonge Belg besloot echter om vanuit een moeilijke hoek zelf op doel te schieten in plaats van af te geven op een van de ploeggenoten. Beide ploegen gingen daarom met een 0-0 stand de rust in.

Ook Ruud van Nistelrooij was duidelijk ontevreden en hij bracht na rust met Anwar El Ghazi en Phillipp Mwene direct twee wissels binnen de lijnen. Na enkele minuten kreeg PSV de grip weer volledig in handen en kwam de ploeg weer aan voetballen toe. Na een uur spelen leidde dat tot een enorme kans voor Til nadat El Ghazi na een voorzet de bal goed verlengde, maar Til miste voor een volledig leeg doel net de bal.

De mogelijkheden voor PSV bleven maar komen en ruim een kwartier voor tijd was het eindelijk raak. Silva was in een direct duel zijn tegenstander te slim af. Zijn pass leek door doelman Olij vervolgens weggetikt te kunnen worden, maar El Ghazi kreeg daardoor de bal in zijn voeten en kon eenvoudig voor de 0-1 zorgen.

PSV werd na het doelpunt echter slordiger, waardoor Sparta kon blijven hopen op een resultaat. Een minut voor tijd volgde er plotseling een gigantische kans voor de thuisploeg. PSV schreeuwde voor een strafschop nadat Simons een harde tik kreeg. Scheidsrechter Manschot liet echter doorspelen, waarna Sparta de bal direct naar voren schoot. André Ramalho timede verkeerd bij die hoge bal en verlengde de bal, zodat Saito plotseling alleen op het doel af kon. De Japanner raakte de bal echter helemaal verkeerd en schoot naast het doel.

Vanwege alle wissels en de blessurebehandelingen werden er nog vijf minuten aan blessuretijd gegeven. In de vijfde minuut van die blessuretijd kreeg Sparta plotseling weer een enorme mogelijkheid na een afgeslagen corner, maar de net ingevallen Tahiri schoot hard over het doel. Kansen volgden er niet meer, zodat PSV met een 0-1 overwinning terug kon keren naar Eindhoven.