Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'We hebben de drie punten gepakt en dat is het belangrijkste'

6 mei 2023 21:18

In gesprek met ESPN was Luuk de Jong het niet helemaal eens met de vraag of PSV opgelucht was na de overwinning. "We zijn gewoon blij dat we hebben gewonnen", aldus De Jong. "Sparta-uit is gewoon een lastige wedstrijd. Heel veel teams hebben het hier moeilijk en Sparta doet het gewoon heel goed dit seizoen. Vandaag maken ze het ons ook heel erg lastig. Complimenten aan Sparta, maar verdedigend stonden wij goed."

De Jong gaat verder: "Aanvallend kwamen we er niet heel goed doorheen, maar maken we wel een goede goal. Fabio zet daar goed door en Anwar staat op de juiste plek. Dan win je die wedstrijd met 0-1 en dat is op dit moment het belangrijkste."

Gevraagd werd aan de aanvoerder waarom hij van het veld werd gehaald. "We hebben genoeg mensen op de bank zitten die kunnen invallen als er iets anders gespeeld moet gaan worden", zo gaf hij aan. "Afgelopen week heb ik ook 105 minuten gespeeld en dat voelde ik wel in de benen. Ik heb wel een paar dagen extra nodig gehad om te herstellen. Dit is allemaal afgesproken met de trainer. Ik kon nog wel verder, maar het is lekker om frisse jongens in te brengen die vol gas kunnen geven. Wij zaten voorin vol druk te zetten, Guus kreeg uiteindelijk ook kramp. Dit is een team en daarin horen dit soort keuzes."

In de eerste helft liep het bij PSV nog stroef. "We waren voor mijn gevoel wat slordiger", zei hij daarover. "We konden daardoor niet echt onder de druk uit spelen. Sparta kwam zelf ook niet tot kansen, maar wij konden niet dominant op hun helft spelen. We kwamen wel tot een paar schoten, maar niet tot echt grote kansen. Dat moeten we soms beter uitspelen. Maar al met al heeft Sparta het ook gewoon heel goed gedaan. We hebben de drie punten gepakt en dat is het belangrijkste."
Discussieer mee op de forums


Tags

jong sparta dominant espn fabio kramp opgelucht slordiger stroef

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met PSVPSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arsenal bayern berry eredivisie fakkels femke feyenoord gestaakt halsema hooligans ingestelde izecson kilsdonk klassieker knvb koen kul kwetsbaar leefbaar manolev mar misdragingen remigio santos shevchenko side treurig uitsupporters vdv volendam