Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'Uiteindelijk was dit gewoon verdiend'

6 mei 2023 21:36

In gesprek met ESPN gaf Ruud van Nistelrooij aan geen moment gevreesd te hebben dat PSV de voorsprong nog zou verspelen tegen Sparta. "Er kwam niet veel gevaar uit bij hun. We konden in de slotfase ook nog schakelen met Boscagli. Hij begon er voor, maar we konden hem ook terughalen", aldus Van Nistelrooij. "We wisten dat ze dit doen als zij achterstaan, dus daarop konden wij anticiperen en daarin stonden wij goed. We werden zelf gevaarlijk uit een aantal uitbraken, dus uiteindelijk was dit gewoon verdiend."

Direct na rust wisselde Van Nistelrooij twee keer. "Dat had ook te maken met vermoeidheid vanuit de finale en de ontlading vanuit zo'n bekerwinst", zo gaf hij aan. "We hadden nu een verse rechterkant. Zij hebben dat ook heel goed ingevuld."

Gevraagd werd of Luuk de Jong vanwege fysieke redenen werd gewisseld. "In de bekerfinale heeft hij bijna de volledige wedstrijd gespeeld en ook nu weer een goed uur", zei hij daarover. "We speelden Sparta al een heel eind kapot en dan weet je dat Silva er nog een schepje bovenop kan gooien. Die maakt dat bij de goal ook waar en ook bij meerdere momenten."




Discussieer mee op de forums


Tags

nistelrooij sparta achterstaan anticiperen bekerfinale bekerwinst boscagli espn gevreesd jong silva uitbraken verspelen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage