Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong ook volgens Voetbal International Speler van de Maand

10 mei 2023 12:56
Foto: Pro Shots

Luuk de Jong ook volgens Voetbal International Speler van de Maand; image source: Pro Shots

Nadat hij eerder al door de Eredivisie CV werd uitgeroepen tot Speler van de Maand was Luuk de Jong ook volgens Voetbal International de beste speler in de Eredivisie in april. "Persoonlijke waardering is altijd mooi, maar iedereen die me kent weet dat ik een echte teamspeler ben en dat teamprijzen bij mij altijd voorop staan", reageert De Jong daar zelf op. "De beker is een fantastische prijs om met elkaar te winnen. Dat ik ook deze individuele prijs pak, is alleen maar mooi want dat betekent dat het team ook goed bezig is."

PSV heeft nu een reeks neer weten te zetten waarin het in de laatste dertien wedstrijden twaalf keer won en een keer gelijk speelde. "Maar het is niet dat we nu harder en scherper zijn naar elkaar, volgens mij is dat niet wat is veranderd. Iedereen kan goed met elkaar en durft heus wel te zeggen wat er in het veld moet gebeuren", zo geeft hij aan. "Ik denk dat we voor de winterstop, als het even niet liep, te ver door de ondergrens zakten en we ons op zulke momenten niet bij elkaar raapten en er weer vol voor gingen."

De Jong gaat verder: "Daar hebben we te veel momenten van gehad, waardoor we te veel dure punten hebben verloren. Soms had ik het idee dat we een te laag niveau aantikten, dat is echt jammer geweest. De laatste periode is dat vele malen beter. Ook als het even tegenzit, blijven we nu een echt team, gaan we niet door die ondergrens en winnen we alsnog."

Zelf wist de aanvoerder zijn doelpuntentotaal in de Eredivisie in april te verdubbelen van zes naar twaalf treffers en was hij in de laatste elf competitiewedstrijden bij elf goals direct betrokken. "Wat er veranderd is? Ik vind het moeilijk aan te geven waar dit precies aan ligt. Ik werk gewoon een heel seizoen keihard. Het ene moment gaat het dan lekkerder dan het andere", zegt hij daarover. "Ik ben natuurlijk ook geblesseerd geweest in de eerste helft van het seizoen. Nu voel ik me al een tijdje heel goed, ik ben fit en het loopt lekker. Het elftal staat beter, we voetballen daardoor ook beter en daar ga ik dan in mee. Als het team excelleert, dan kan het individu ook excelleren. Dat is gelukkig gebeurd."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong eredivisie aantikten doelpuntentotaal excelleert excelleren individu lekkerder malen raapten scherper teamprijzen teamspeler zakten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Grappig, hij zou volgens velen de laatste tijd slecht bezig zijn en niet goed genoeg meer voor PSV.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Dat geld geloof ik voor iedereen die bij ons de goals maakt. El Ghazi, Hazard, allemaal miskleunen die ons wel de beker en tweede plaats op gaan leveren, maar met de aanvallers uit Jong waren we wel kampioen geworden. Ik heb het niet gechecked, maar mijn gevoel zegt mij dat de resultaten na het vertrek van Gakpo en Madueke beter zijn dan ervoor. Van de eerste 14 wedstrijden verloren we er dacht ik 4 in de competitie en nu staan we op 5 in totaal. De oorzaak van het rampzalige begin mag een ieder voor zichzelf invullen.
+3/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
In de winterstop hadden we schijnbaar 35 punten na 16 speelrondes. Nu 68 na 31 speelrondes (33 in 15 na de winterstop).

Scheelt vrijwel niks inderdaad. 1 puntje beter na het vertrek van Gakpo en Madueke als er zondag gewonnen wordt inderdaad. Geen idee of de eerste seizoenshelft mogelijk ietsjes zwaarder was.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage