Transparent
Inloggen
Sluiten

Boy Waterman: 'Bij PSV word ik af en toe nog wel aan het kampioenschap in 2007 herinnerd'

10 mei 2023 17:04
Foto: Pro Shots

Boy Waterman: "Bij PSV word ik af en toe nog wel aan het kampioenschap in 2007 herinnerd"; image source: Pro Shots

In 2007 wist PSV na een bizarre laatste speelronde alsnog de landstitel binnen te slepen. Als doelman van AZ had Boy Waterman die dag ook een grote rol aangezien hij al vroeg in de wedstrijd een rode kaart kreeg. "Dat is voor mij echt een zwarte bladzijde", aldus de doelman in de podcast Building Bridges. "We kwamen aan bij dat stadion van Excelsior. Van Gaal zat voorin in de bus en draaide zich om. Hij gaf een speech en eindigde dat we met elf man moesten eindigen. We moesten geen rood pakken. En wat doe ik? Echt ongelofelijk. We hadden echt een fantastisch seizoen gehad. We konden kampioen worden. Wij stonden bovenaan en het was Excelsior-uit, appeltje eitje. Maar ik heb nog nooit spelers zo stressvol gezien als in die wedstrijd."

Zelf had hij daar weinig last van. "Ik had gewoon wedstrijdspanning. Het waren met name de oudere spelers die gestresst waren. Het liep gewoon niet en we verloren met 3-2", zo gaf hij aan. "Kees Luijckx was door AZ verhuurd aan Excelsior en speelde toen zijn beste wedstrijd uit zijn loopbaan. Hij kwam een maand later heel vrolijk terug bij AZ."

Uiteindelijk was het PSV die de titel toch pakte. "Daar word ik bij PSV af en toe nog wel aan herinnerd ja", zei hij daarover. "Eigenlijk heb ik er niet lang last van gehad. In datzelfde seizoen was dat EK met Jong Oranje. Maar ik ben in Nederland nog nooit kampioen geworden. Daarvoor ben ik nu teruggekomen bij PSV en heb ik nu voor een jaar bijgetekend. Het is echt mijn droom om kampioen van Nederland te worden."




Tags

excelsior waterman nederland appeltje bladzijde bridges building eitje gaal gestresst jong landstitel luijckx oranje podcast speech stressvol titel vrolijk wedstrijdspanning

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Een mooie dag was dat. Ik hoorde al vrij vroeg dat AZ rood had en het niet ging halen, maar de berichtgeving over Ajax-WII was wat minder duidelijk. Iemand in het vak had wel een radio, maar dat werkte ook maar half. Niemand snapte waarom PSV niet vol voor de 6-1 en 7-1 ging, nadat Ajax 4-0 kwam te staan. Pas toen de schaal het veld op kwam werd duidelijk dat Ajax maar twee keer scoorde en gelijk stond in doelsaldo.
+4/-0

 
12 maanden geleden
"Wij werden kampioen, met 1 doelpunt verschil". Aldus het liedje voor huntelaar...

Wat een dag was dat zeg
+2/-0

 
12 maanden geleden
Ajax kwam met 4-0 voor te staan?
Ajax won die dag maar met 2-0 van Willem2.
+2/-1

 
12 maanden geleden
Dat verhaal leefde in het stadion. Misschien even beter lezen.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Niet goed gelezen idd maar wat een onzin. Hadden gewoon oortjes in en wisten precies hoe hete rvoor stond, zoals heel het stadion.
+1/-1

 
12 maanden geleden
Begin nu aan mezelf te twijfelen, maar het was toch Willem II - Ajax die dag? Meen me te herinneren dat het publiek daar in Tilburg ook een feestje bouwde omdat Ajax geen kampioen werd.
+4/-0

 
12 maanden geleden
Ja, klopt helemaal. Ik moet het toch nog even terugkijken :).
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage