Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verloor in eigen huis nog nooit een competitieduel van Fortuna

12 mei 2023 18:26

Zondagavond komt PSV weer in actie als de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma staat. De Limburgers leken hard op weg naar degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie, maar na de komst van de Spanjaard Julio Velázquez als trainer is het bij Fortuna een stuk beter gaan lopen en staan ze op een twaalfde plek.

Gekeken naar de historie zal het duel van zondag veel vertrouwen bieden, want PSV verloor in eigen huis nog nooit een competitiewedstrijd van Fortuna Sittard. Van de voorgaande 23 ontmoetingen wist PSV liefst 20 keer te winnen en eindigde het duel 3 keer in een gelijkspel. De grootste zege is 5-0 en dat lukte liefst 4 keer, waaronder vorig seizoen.

In de selectie van Fortuna Sittard is één speler te vinden met een verleden bij PSV. Doelman Yanick van Osch doorliep de gehele jeugdopleiding van PSV, maar wist niet tot een officiële wedstrijd in het eerste elftal te komen.




Tags

fortuna degradatie historie julio osch twaalfde velazquez

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje