Transparent
Inloggen
Sluiten

Zwak PSV ontsnapt in slotfase tegen Fortuna

14 mei 2023 21:56
Foto: Pro Shots

Zwak PSV ontsnapt in slotfase tegen Fortuna; image source: Pro Shots

PSV heeft met veel moeite de punten tegen Fortuna Sittard weten te pakken. Dankzij doelpunten van Luuk de Jong en Xavi Simons werd in het Philips Stadion met 2-1 gewonnen.

PSV leek scherp uit de kleedkamer te komen en kreeg na enkele seconden al de eerste mogelijkheid. Het was echter Fortuna Sittard die al vroeg op voorsprong kwam. Jordan Teze wist de bal nog van de lijn te halen, maar via een omhaal wist Gladon toch te scoren uit de rebound.

Al snel kreeg PSV een goede kans op de gelijkmaker nadat Luuk de Jong achter zijn standbeen langs de bal op doel werkte, maar de keeper wist die poging nog net tot corner te verwerken.

De druk werd steeds verder opgevoerd, maar omdat de eindpass steeds te zwak was, volgden er amper kansen. PSV ontsnapte daarnaast aan een grotere achterstand nadat Benítez zich verslikte in een terugspeelbal en Cordoba kon scoren. Omdat hij de bal op zijn hand kreeg werd de treffer tot woede van Fortuna echter afgekeurd.

PSV leek wakker geschud te zijn en al snel volgde de gelijkmaker. Na een uitstekende voorzet van Jordan Teze kopt De Jong de 1-1 tegen de touwen.

De ploeg kakte vervolgens echter weer volledig in en gaf de ene na de andere pass die niet aankwam. Vijf minuten voor rust kreeg Ibrahim Sangaré echter plotseling een enorme kans, maar in plaats van de bal rustig aan te nemen, schoot hij hard en gehaast over. Aan het eind van de eerste helft werd Fortuna nog gevaarlijk nadat PSV verdedigend meerdere keren op rij zwak ingreep, maar het afstandsschot ging net naast.

Ruud van Nistelrooij was ook duidelijk ontevreden en wisselde in de rust direct drie spelers. Phillipp Mwene, Thorgan Hazard en Anwar El Ghazi kwamen binnen de lijnen, terwijl Teze, Guus Til en Johan Bakayoko in de kleedkamer achterbleven.

Het spelbeeld werd er echter niet beter op. PSV was veelvuldig aan de bal, maar wist maar geen kans te creëren. Pas nadat Fortuna kort met tien man kwam te staan vanwege een blessurebehandeling sloeg PSV toe. Xavi Simons sloeg genadeloos toe door de bal snoeihard in de bovenhoek te knallen.

In de slotfase kreeg PSV nog enkele goede kansen om ook de derde treffer te maken, maar gescoord werd er niet meer. Met heel veel moeite bleven de punten daarmee toch in eigen huis.




Discussieer mee op de forums


Tags

fortuna jong teze jordan ontsnapt simons xavi achterbleven bakayoko benitez blessurebehandeling bovenhoek cordoba eindpass gehaast geschud ghazi gladon hazard kakte knallen mwene nistelrooij phillipp poging rebound sangare seconden snoeihard spelbeeld standbeen terugspeelbal thorgan til verslikte wakker woede

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage