Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV bij winst tegen Heerenveen zeker van tweede plek

18 mei 2023 17:11

Zondagmiddag staat voor PSV de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. In het Philips Stadion is sc Heerenveen de tegenstander. De Friezen strijden voor het laatste ticket in de play-offs voor Europees voetbal. Bij een overwinning is PSV verzekerd van de tweede plaats en een plek in de voorronde van de Champions League.

Voor de Eredivisie stonden PSV en sc Heerenveen 30 keer tegenover elkaar in het Philips Stadion. PSV won 19 van die ontmoetingen, speelde 7 keer gelijk en 4 keer werd er verloren. De grootste zege is 5-1 en dat lukte in de seizoenen 1995/1996, 2011/2012 en 2012/2013.

De wedstrijd van zondag wordt ook een terugkeer voor Jeffrey Bruma in Eindhoven. De verdediger speelde van 2013 tot en met 2016 voor PSV en kwam tot 129 officiële wedstrijden.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen bruma eredivisie jeffrey voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje