PSV na defensief geschutter gelijk tegen Heerenveen

21 mei 2023 16:29

PSV na defensief geschutter gelijk tegen Heerenveen; image source: Pro Shots

PSV is in de laatste thuiswedstrijd tegen puntverlies aangelopen. Tegen sc Heerenveen werd met 3-3 gelijk gespeeld. Ibrahim Sangaré, Luuk de Jong en Xavi Simons kwamen tot scoren.

PSV leek goed aan de wedstrijd te beginnen. Nadat enkele kansen onbenut werden, kopte Ibrahim Sangaré na een kwartier spelen de 1-0 binnen nadat Luuk de Jong de bal goed terug legde.

Gezien het krachtsverschil tussen beide ploegen leek PSV een eenvoudige middag te krijgen. Volledig uit het niets viel echter de gelijkmaker nadat André Ramalho volledig mis zat en leek PSV als een kaartenhuis weer volledig in elkaar te storten.

PSV kreeg aanvallend niets meer voor elkaar en in de blessuretijd van de verlenging volgde de tweede tegentreffer. Heerenveen straft opnieuw geschutter in de defensie genadeloos af.

Het spel na rust werd er niet beter op. Omdat er bij PSV niets deugde van de veldbezetting kon Heerenveen vanuit de counter steeds gevaarlijk worden. Dat in combinatie met nieuw geschutter achterin zorgde na een uur voor een 1-3 achterstand.

Ook na die treffer was het lang alleen maar Heerenveen dat gevaarlijk werd. Tien minuten voor tijd volgde dan toch de aansluitingstreffer toen De Jong na een hoekschop binnen kopte.

Het Philips Stadion leek weer hoop te krijgen op een resultaat. Al snel volgde bovendien een penalty. De VAR greep in na een overtreding van oud-PSV'er Jeffrey Bruma op Simons. Xavi ging zelf achter de bal staan en zorgde voor de 3-3.

In de resterende minuten probeerde PSV nog de zege af te dwingen, maar kwam het niet meer tot kansen. In de counter kreeg Heerenveen nog wel een enorme kans, maar Walter Benítez voorkwam dat PSV alsnog verloor.

De strijd om de tweede plaats is daarmee nog niet beslist. PSV heeft een voorsprong van drie punten op Ajax, maar de Amsterdammers hebben een beter doelsaldo. PSV eindigt het seizoen met een uitduel tegen AZ, terwijl Ajax in Enschede tegen FC Twente speelt.