Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'Helaas hebben individuele fouten de wedstrijd gedraaid'

21 mei 2023 18:34

Ruud van Nistelrooij gaf in gesprek met ESPN aan dat de wedstrijd tegen sc Heerenveen voor een teleurstellende middag had gezorgd. "We wilden winnen zodat we die tweede plek zouden hebben. Dat gebeurt niet, dus dat is sowieso teleurstellend", aldus Van Nistelrooij. "Helaas hebben individuele fouten de wedstrijd gedraaid. Je vecht dan nog wel goed terug tot 3-3, maar dat was helaas te weinig voor de overwinning."

De trainer vond niet dat hij zijn ploeg collectief iets kon kwalijk nemen. "De commitment en alles was daar om het beste er van maken", zo gaf hij aan. "Dan kun je fouten maken en dat hoort er ook bij. Je doet er dan alles aan om dat te herstellen, dus dat kan ik niemand kwalijk nemen."

Van Nistelrooij ging verder: "Ik vond wel dat na de 1-1 en 1-2 het vertrouwen ver weg zakte. We wilden minder graag de bal hebben en hadden moeite om het spel te maken. Dat heeft allemaal met vertrouwen te maken, ook als het even tegen zit."

Gevraagd werd aan de trainer wanneer hij het gevoel had dat het wegebte bij zijn ploeg. "Na die tegengoal", zei hij daarover. "We begonnen goed en maakten een vroege goal. We hadden kansen met Xavi Simons en Anwar El Ghazi. Er was niks aan de hand, maar op een gegeven moment help je ze in het zadel. Dan is er nog steeds niet aan de hand, maar we zakten toch te ver weg."
Tags

nistelrooij espn ghazi heerenveen simons wegebte xavi zadel zakten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.848 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist antonh arensman arrogant babadi bakayoko bayern bella bergwijn boscagli bosz brobbey connor dest driouech eredivisie jong kern kotchap lozano martinez mauro oost poster sangare schouten shevchenko teze til tillman