Transparent
Inloggen
Sluiten

Mogelijke tegenstanders PSV in voorrondes van Champions League

4 juni 2023 20:30
Foto: Pro Shots

Mogelijke tegenstanders PSV in voorrondes van Champions League; image source: Pro Shots

Als nummer twee van Nederland komt PSV komend seizoen opnieuw uit in de voorronde van de Champions League. PSV begint in de derde voorronde en zal het Europese seizoen daardoor in de tweede week van augustus beginnen. Op dinsdag 8 augustus of woensdag 9 augustus wordt de heenwedstrijd gespeeld, terwijl de return op dinsdag 15 augustus zal volgen. Deze datum staat sowieso vast, omdat op woensdag 16 augustus de UEFA Super Cup wordt gespeeld en er daardoor die avond geen andere duels gepland worden.

Indien PSV door de derde voorronde weet te komen, zal het op dinsdag 22 augustus of woensdag 23 augustus de heenwedstrijd spelen in de play-off ronde, terwijl op dinsdag 29 augustus of woensdag 30 augustus de return volgt. Op maandag 24 juli wordt geloot voor de derde ronde, terwijl de loting voor de play-off ronde op maandag 7 augustus volgt.

Tijdens de derde voorronde zal PSV nog een geplaatste status hebben. PSV kan daarin loten tegen RC Genk uit België, de nummer twee van Zwitserland, Servette FC, het Griekse Panathinaikos, de nummer twee van Oekraïne, SK Dnipro-1, het Oostenrijkse SK Sturm Graz of de nummer twee van Servië, FK TSC Bačka Topola.

In de play-off ronde loopt PSV de geplaatste status net mis. Het Portugese SC Braga heeft op de coëfficiëntenlijst één punt meer dan PSV en zal de geplaatste status hebben. Rangers FC is de andere club met de geplaatste status. Omdat de loting echter al voor de start van de derde voorronde plaats vindt, kan PSV hij het bereiken van de play-off ronde uiteindelijk ook de tegenstander van SC Braga of Rangers FC van de derde voorronde treffen.

Indien PSV in één van beide voorrondes wordt uitgeschakeld zal het in de groepsfase van de Europa League uitkomen. Als PSV de groepsfase van de Champions League weet te halen, zal het sowieso in Pot 3 van de loting zitten.

Update 04-06 20:30: De competities zijn in de overige landen ook beslist, waardoor nu van ieder land duidelijk is welke ploeg eventueel de tegenstander zal worden van PSV.

Mogelijke tegenstanders derde voorronde:
- RC Genk (België)
- Servette FC (Zwitserland)
- Panathiniakos (Griekenland)
- SK Dnipro-1 of (Oekraïne)
- SK Sturm Graz (Oostenrijk)
- FK TSC Bačka Topola (Servië)

Mogelijke tegenstanders play-off ronde:
- Rangers FC (Schotland) of tegenstander uit derde voorronde
- SC Braga (Portugal) of tegenstander uit derde voorronde
Tags

voorronde braga rangers backa belgie dnipro genk graz heenwedstrijd oekraine servette sturm topola tsc zwitserland coefficientenlijst griekenland loten nederland oostenrijk panathinaikos panathiniakos portugal schotland uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Is erg vroeg omdat we nog geen duidelijk team of zelfs maar een technische staf hebben maar het valt me mee als ik deze namen zo voorbij zie komen. Zeg niet dat het een eitje wordt, maar lijkt me ook geen mission impossible.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Heb inderdaad weleens andere tegenstanders gezien in die play-offs, maar goed laten we maar niet te veel zeggen. Rangers verloren we dit jaar ook gewoon...
+3/-0

5 maanden geleden
Heeft er inderdaad wel eens lastiger uitgezien al zegt dit totaal niks,maar goed eerst maar eens naar een nieuwe trainer op zoek gaan.
+1/-0

5 maanden geleden
Duurt nog even. Maar afwachten wie de nieuwe trainer en assistenten gaan worden, welke spelers afscheid gaan vertrekken en welke spelers erbij komen. Begin augustus zal de techn staf en spelersgroep er geheel anders uitzien.
+1/-0

5 maanden geleden
Bizar eigenlijk… je wint de supercup en de beker, wordt tweede, eindigt boven de zelfverklaarde godenzonen, wint in één seizoen drie keer van die zelfde ploeg (plus één keer na pingels), wint van de kampioen en had er eigenlijk twee keer van moeten winnen (Obispo en ongelooflijk veel blessuretijd), wint (en verliest) van AZ, overwintert in de Europa League na een prachtige pot tegen Arsenal, verkoopt een paar spelers voor puik geld…. En toch is het me een klote seizoen dat ik me nog lang negatief zal heugen! Lees je dit over twintig jaar terug dan denk je wellicht: wauw, goed seizoen! Maar ik ben even zo ontzettend klaar met het voetbalwereldje en helaas ook met ‘ons’ PSV! Heb vanmiddag ook geen enkele emotie of spanning gevoeld. Triest dat het zo ver is gekomen…
+7/-0

5 maanden geleden
In de playoff ronde kun je schijnbaar ook Marseille of Shakhtar Donetsk treffen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Nee, dat kan niet.

Shakhtar kan sowieso al niet omdat zij landskampioen zijn geworden in Oekraïne, zij zitten al meteen in de groepsfase.

Marseille ontloop je ook sowieso omdat zij net zoals PSV ongeplaatst zijn.

De loting van de play-off ronde vindt al voor de start van de derde voorronde plaats. Daarom krijg je als geplaatste ballen 'Match of Rangers' en 'Match of Braga', terwijl 'Match of PSV' en 'Match of Marseille' de twee ongeplaatste ballen zijn.

Als PSV dan de play-off ronde haalt en weer gekoppeld is aan 'Match of Rangers' kan het ook de tegenstander treffer van Rangers indien zij worden uitgeschakeld in die derde voorronde.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ah, oké. Verkeerde informatie dan. Dat scheelt al iets.
+1/-0

5 maanden geleden
Antwerp, gezellig. Mobiliseer de stad maar vast.

Hier hebben we best kans tegen.
Maar dat zeggen ze van ons ook vermoed ik...
+1/-0

4 maanden geleden
Wat een ontknoping zeg! Tis Mark gegund
+3/-0

 
remmie01 (geschorst)
4 maanden geleden
Een PSV waardige ontknoping. Leuk voor Mark.
+1/-0

remmie01 (geschorst)
4 maanden geleden
Er is geen enkel excuus om de CL niet te halen. Aan Stewart en Brands om voor de juiste voorwaarden te zorgen. Hopelijk komt het snel rond met Bosz, dat scheelt al 50% en met een complete PSV volwaardige selectie moet het goedkomen. Veel vertrouwen in.
+1/-0

4 maanden geleden
Het zullen vast allemaal rpima teams zijn als ze ook tweede eindigen in hun land en ook Braga en Rangers, maar he, die moeten we ook allemaal kunnen hebben. Wat willen we anders in de CL doen behalve veel startgeld krijgen?
+1/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Ach de ene tegenstander is misschien wat moeilijker of makkelijker dan de andere maar PSV moet tegen elke tegenstander in dit rijtje kunnen winnen. Pffff als dat nog moeilijk wordt heeft PSV niets in de beslissende kwalificatie te zoeken. De lat moet omhoog.
+1/-0


Win met PSVPSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arsenal bakayoko benul berry eredivisie fakkels femke feyenoord gestaakt halsema ingestelde izecson kilsdonk knvb koen kul kwetsbaar leefbaar lozano manolev mar misdragingen remigio santos shevchenko side treurig uitsupporters vdv volendam