Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Dit was ons doel, die tweede plek halen'

28 mei 2023 17:19

Met een goed gevoel keek Luuk de Jong terug op de zege tegen AZ. "Dit was ons doel, die tweede plek halen", aldus De Jong in gesprek met ESPN. "Dat wilden we vorige week natuurlijk al halen, maar gelukkig hebben we dat nu alsnog gehaald."

Voor PSV werd het door het vertrek van Ruud van Nistelrooij een aparte week. "We zijn allemaal een beetje aangeslagen, maar we hadden de volle focus op vandaag gezet", zo gaf De Jong aan. "Dat hebben we goed uitgevoerd. We speelden geen fantastische wedstrijd, maar we hebben wel echt gestreden tot het einde. En dan twee prachtige opvliegingen van Xavi die de wedstrijd beslist, heerlijk."

Gevraagd werd aan De Jong of hij ondanks het turbulente seizoen ergens trots op was. "Ik ben vooral trots op hoe wij als team bij elkaar zijn gebleven", zei hij daarover. "Ook in moeilijke fases zijn we bij elkaar gebleven, zoals na Rangers of de verliespartijen in de competitie. Gedeeltelijk was dat ook de invloed van Ruud."

De Jong ging verder: "Feyenoord heeft natuurlijk ook gewoon een heel goed seizoen gehad, daar moet ik ze mee feliciteren. Hoe zij kampioen zijn geworden is echt fantastisch. Ook als we het iets beter hadden gedaan, waren we nog niet bij ze in de buurt gekomen. Dat was dit seizoen gewoon heel moeilijk. Maar volgend seizoen zullen we de ondergrens meer moeten gaan bewaken zodat we er niet meer doorheen gaan zakken. Vijf verliespartijen in een seizoen is gewoon teveel voor PSV."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong aangeslagen espn feliciteren feyenoord nistelrooij opvliegingen rangers uitgevoerd xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage