Transparent
Inloggen
Sluiten

Xavi Simons: 'Mooi dat ik het goed heb kunnen afmaken'

28 mei 2023 17:40

In gesprek met ESPN was Xavi Simons het eens dat hij een mooie dag had gehad in Alkmaar. "Maar niet alleen voor mij, maar voor iedereen. Ik had die plek in de Champions League echt in mijn hoofd en ik wilde het team daarmee helpen vandaag. Lekker dat dat is gebeurd", aldus Simons. "Het is ook prachtig dat ik topscorer ben. Dat was in het begin natuurlijk niet het doel, maar als je daar dan dichtbij bent, zit dat wel in je achterhoofd. Mooi dat ik het goed heb kunnen afmaken."

Simons had het erg moeilijk met het vertrek van Ruud van Nistelrooij. "Ik heb echt een goede band met de trainer. Ik ben hem echt dankbaar voor wat hij mij heeft gebracht", zo gaf hij aan. "Hij heeft me hierheen gehaald en me op dit podium laten spelen. Dat was voor iedereen denk ik wel een verrassing."

Over de berichten dat Simons een van de spelers zou zijn die zou hebben geklaagd, wilde hij niet meer ingaan. "Dat ze mijn naam daar in willen zetten is hun ding. Ik heb er verder niks over te zeggen", zei hij daarover. "Het is hoe het is gegaan. De trainer heeft besloten om weg te gaan. Ik ben niet degene die uitleg moet gaan geven. Daarvoor zitten er mensen in het bestuur. Ik ben alleen maar een speler die zijn werk moet doen. Verder ga ik hier niets meer over zeggen."

De international werd ook gevraagd naar zijn eigen toekomst. "Ik ben net klaar met de wedstrijd. Ik wil hier van gaan genieten", reageerde hij daarop. "In de zomer zijn er gesprekken, dat weet iedereen. Dan zullen we zien wat er gaat gebeuren. Mijn prioriteit ligt bij PSV, maar natuurlijk moet je met iedereen praten wat er gaat gebeuren. De trainer is nu weg en er moet iemand anders komen. We zullen het gaan zien. Er zijn veel factoren die gaan spelen de komende tijd en we zullen zien wat er gaat gebeuren. Ik heb alle vertrouwen in de club en in de mensen om mij heen. Uiteindelijk gaan we de beste beslissing voor mij nemen."




Tags

simons xavi achterhoofd alkmaar bestuur espn geklaagd hierheen nistelrooij topscorer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage