Transparent
Inloggen
Sluiten

Fred Rutten: 'Dit is echt teamwerk'

28 mei 2023 17:51

Fred Rutten kreeg in gesprek met ESPN de opmerking dat de missie was volbracht. "Zo is het ook echt. Het is echt heel knap dat je in zo'n kort tijdsbestek alle koppen dezelfde kant op hebt gekregen. Complimenten voor alle mensen die rond het team werken", aldus Rutten. "Zij hebben er allemaal een bijdrage aan geleverd. Dit is echt teamwerk."

Rutten werd ook gevraagd naar zijn beslissing om te vertrekken bij PSV en het contact met Ruud van Nistelrooij. "Ik heb Ruud leren kennen als een heel aimabele man. Zelf heb ik ook fysieke problemen gehad en dat ging in mijn hoofd niet zoals ik het zou moeten willen. Dan komen er haarscheurtjes en moet je keuzes gaan maken voor jezelf", zo gaf hij aan. "Dan kijk je hoe Fred Rutten in elkaar zit en of ik dat volgend jaar nog kan managen in mijn hoofd. Ik ben tot de conclusie gekomen dat mij dat niet gaat lukken en dan kun je beter goed als mensen uit elkaar gaan."

Van Nistelrooij was dan ook al lang op de hoogte dat Rutten zou vertrekken. "Ook hij vond dat heel vervelend. Maar we hebben het allebei heel lang stil kunnen houden, omdat we allebei professionals zijn en daar zijn we op een dusdanige manier mee om gegaan", zei hij daarover. "In mijn optiek was alles in de laatste zes weken gewoon oké."

Gevraagd werd aan Rutten of hij ook een optie is om als hooftrainer bij PSV aan de slag te gaan. "Ik heb me altijd als een hoofdtrainer gevoeld, maar ik heb niet zo'n ego dat ik alles wil beslissen. Ik kan me heel goed schikken in mijn rol die ik een jaar geleden bewust heb gekozen. In mijn rol heb ik daar heel veel voldoening uit kunnen halen", reageerde hij daarop. "Wat verder gaat komen zien we wel. Ik hou er niet van om nu allemaal dingen te gaan roepen. Daar heb ik helemaal geen behoefte aan."




Tags

rutten teamwerk nistelrooij aimabele ego espn haarscheurtjes hooftrainer optiek volbracht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage