Transparent
Inloggen
Sluiten

Adil Ramzi: 'Waarom zou ik die kans niet krijgen?'

29 mei 2023 12:26 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Adil Ramzi: "Waarom zou ik die kans niet krijgen?"; image source: Pro Shots

Als het aan Adil Ramzi ligt, wordt hij de nieuwe hoofdtrainer van PSV. Dat geeft de huidig trainer van Jong PSV aan in gesprek met de NOS. "Als Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij hun kansen hebben gekregen, waarom zou ik die dan niet krijgen?", aldus Ramzi. "PSV is mijn club. Ik zit hier al zeven jaar en heb mezelf eerder al bewezen als assistent, en nu ook op internationaal niveau bij Jong PSV."

Ramzi geeft aan er niet voor weg te lopen. "Soms vallen de zaken net goed en dat zet je aan het denken. Als je mij vraagt wat ik wil, dan is het de kant op van hoofdtrainer", zo geeft hij aan. "Ik heb van dichtbij trainers meegemaakt die een soortgelijke kans kregen, van wie ik denk dat ik op dit moment verder ben in mijn ontwikkeling."

Dat hij nog te weinig ervaring heeft, legt hij naast zich neer. "Ik snap wel dat iedereen dat nu zegt, maar ik wil mezelf niet vergelijken met anderen", zegt hij daarover. "Ervaring speelt mee, maar ik geloof voor honderd procent in mezelf. Daarnaast kan ik met Phillip Cocu ook een voorbeeld geven waar het wel goed is afgelopen."

Meer op NOS.nl
Tags

ramzi jong bommel cocu nistelrooij nos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Sorry Adil maar ga eerst maar even vlieguren maken bij een subtopper waar liefst ook wat haantjes en vervelende zaakwaarnemers rondlopen alsmede rotte appels en kritische achterban.
+7/-0

5 maanden geleden
Ik kijk nu al uit naar de racisme-kaart die gespeeld gaat worden als hij niet wordt aangesteld als trainer. Natuurlijk is hij (op dit moment) niet in beeld om de hoofdtrainer te worden. Je kan nu echter al invullen dat er een bericht gaat komen dat het racisme is dat Ramzi niet de nieuwe trainer is.
+5/-12

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Waar komt dat nu weer vandaan? Wat een onzin. Ramzi wordt (nog?) geen coach van het 1e elftal vanwege gebrek aan ervaring, dat lijkt me duidelijk. Waarom zou daar nu weer iets racistisch van gemaakt worden, en door wie? Het is niet zo'n Amsterdams-Marokkaanse pubercrimineel die om iedere scheet Racisme! roept..
+10/-1

 
5 maanden geleden
Die berichten krijg je toch standaard? Het is structureel rascisme dat er weinig donkere trainers zijn, dat er geen donkere bondscoach is. De KNVB heeft daar zelf zo'n werkgroep voor opgericht die constant de media aan het opzoeken zijn dat de directies van alle clubs te weinig donkere mensen aan stellen.

Uiteraard wordt Ramzi niet aangesteld vanwege zijn gebrek aan ervaring.
+4/-1

 
5 maanden geleden
Mee eens. Alle grote bedrijven moeten een ESG-score halen tav klimaat en diversiteit. Het is beleid van bovenaf.
+1/-1

 
mastertouch (geschorst)
5 maanden geleden
Het is niet een vorm van racisme. Maar het is een feit dat mensen een voorkeur hebben voor mensen die op hun lijken. Om die reden gaat ramzi ook nooit zonder enige ervaring voor de leeuwen gegooid worden zoals dat wel is gebeurd met Bommel Cocu en van Nistelrooy.

Dus hoe je het ook wilt noemen maakt niet uit. Maar Ramzi gaat die kans niet krijgen die de andere heren wel hebben gekregen.
+2/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Die kans hebben ze gekregen vanwege hun prestaties als speler. Volledig onterecht en domme beslissingen, maar heeft weinig met huidskleur te maken als je het mij vraagt.

Mocht Lucius ineens doorgeschoven worden heb je wellicht een punt. Hij heeft hetzelfde bereikt als van Bommel had toentertijd volgens mij, meer dan van Nistelrooij.

Klopt wel dat de mens positiever staat tegenover mensen die op hen lijken tov mensen die niet op hen lijken overigens. Er zijn echter ook genoeg blanke trainers zonder die topprestaties als speler die de kans ook minder snel krijgen als trainer. Iemand als Ooijer, van Weerden, etc zijn toch ook alleen assistent geweest? Ten Hag en Slot hebben zich ook eerst op een lager niveau bewezen. Ramzi mag prima eerst naar een middenmoter om zich te bewijzen. Bij Jong is het allemaal ook niet zo geweldig (net als toen van Nistelrooij daar trainer was overigens).
+3/-0

 
mastertouch (geschorst)
5 maanden geleden
Die theorie gaat deels op. In het geval van Ramzi zeker. Omdat hij een middelmatige speler geweest is. Maar goed kan me er niet druk om maken. Niet mijn probleem. Alleen me ogen ervoor sluiten doe ik niet. Ik mag alleen hopen dat ze nu voor eens en altijd een trainer dus niet naar voren gaan schuiven op basis van diens voetbalverleden. Want dat is hetzelfde als mij manager maken op basis van mijn uitgevoerde werkzaamheden in het verleden. Het een heeft niks met het ander te maken.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Aub @ricardo, hou op met die onzin. als er iemand beschaafd rondloopt bij PSV is het Adil wel. Mocht een idioot die racisme-kaart trekken, ben ik er van overtuigd dat Adil daar meteen mee korte metten maakt.
+3/-1

 
5 maanden geleden
Beter lezen dan voor je mij ergens van gaat beschuldigen.

Ik zeg helemaal nergens dat Ramzi dat zelf gaat zeggen. Alleen dat je op voorhand al kan invullen dat je dit soort reacties gaat krijgen. Net zoals je ook al berichten kreeg dat het belachelijk was dat er geen donkere bondscoach was aangesteld toen Koeman terugkeerde bij Oranje.
+2/-1

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
OK ik begrijp je. Maar ik geloof niet dat die racisme-kaart getrokken gaat worden, Adil is vernederlandst en voordat iemand dat al gaat doen wordt deze direct op z'n plaats gezet.
+3/-0

5 maanden geleden
Hij heeft heus een punt,echter heb je ook te maken met de publieke opnie die waarschijnlijk niet in zijn voordeel zal uitpakken.
+2/-0

5 maanden geleden
Leuk die ambitie, maar hij weet ook hoe het afgelopen is met v Bommel en v Nistelrooij.
Dus nog maar eventjes niet hè.
+5/-0

5 maanden geleden
Assistent ja, hoofdtrainer nee.
Kom op zoveel heb je niet bewezen.
Cocu en RvN hebben grote carrières in het buitenland gehad en veel connecties opgedaan. Ramzi niet, is wel een verschil.
+5/-0

 
5 maanden geleden
Inderdaad. Anders kan Theo Lucius ook wel gaan roepen dat hij het wil worden. Die heeft nog het kampioenschap behaald.
+2/-0

5 maanden geleden
Waarom zou jij die kans niet krijgen?
* Omdat je er niet klaar voor bent.
* Omdat trainer een ervaringsvak is, dus ook het trainerschap van het tweede elftal.
* Omdat we na Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij niet weer een oud-speler willen opbranden als hoofdcoach.
* Omdat het nu echt weer tijd wordt voor een ervaren Nederlandse trainer die meteen kan instappen.
* Omdat we geen behoefte hebben aan open sollicitatie van jou of Fred Rutten of wie dan ook.
* Omdat iedereen zegt dat ze totaal verrast zijn door de gang van zaken en er niets van begrijpen. Zodat niemand nog kan weten hoe het verder moet.
* Omdat het helemaal geen schande is om het tweede elftal te trainen.
+3/-0

5 maanden geleden
Niets den nadele van Adil - ik gun hem persoonlijk best zo'n stap - maar ik kan me niet voorstellen dat PSV een derde maal de 'gok' neemt met een (op dit niveau) onervaren coach voor PSV 1.

Voor Ramzi zelf denk ik overigens ook dat het veel wenselijker is hem niet als hoofdtrainer aan te stellen. Het afbreukrisico is enorm, onder het vergrootglas van fans en pers.
+2/-0

5 maanden geleden
Niet zo handig van Adil om zelf al de argumenten te geven om het niet te doen: "Als Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij hun kansen hebben gekregen, waarom zou ik die dan niet krijgen?" Nou, omdat de 2 voorbeelden die je noemt om uiteenlopende redenen geen daverend succes zijn geworden, spijtig genoeg.
+3/-0

5 maanden geleden
om dat we hopelijk niet 3 keer dezelfde fout maken
Dit interview is voor mij al de reden dat hij niet geschikt is.
+2/-0

5 maanden geleden
Omdat we de geschiedenis niet voor een derde keer willen herhalen Adil
+1/-0

5 maanden geleden
Hoog tijd dat PSV nu voor een ervaren (buitenlandse) trainer gaat. Weet Ramzi natuurlijk ook echter hij mag zijn ambitie ook kenbaar maken.
+3/-0

JorisDeDraak (geschorst)
5 maanden geleden
Als deze matige ex-speler zichzelf serieus wil vergelijken met clubiconen als Cocu, van Bommel en van Nistelrooij dan is dat op zich al genoeg reden om per direct afscheid van hem te nemen.
+1/-2

 
5 maanden geleden
Als mindere prestaties als speler dan de genoemde drie hem automatisch laten afvallen voor een eventuele trainersfunctie dan had bijvoorbeeld Guus Hiddink, Kees Rijvers en Dick Advocaat ook geen trainer mogen worden, terwijl die het toch best aardig gedaan hebben
+3/-0

 
JorisDeDraak (geschorst)
5 maanden geleden (gewijzigd)
Al die minnetjes en reacties zeg, kunnen jullie niet lezen.

Ik zeg niet dat hij geen goede trainer kan zijn, ik zeg dat hij zichzelf een status toedicht dat hij zomaar eventjes hoofdtrainer mag worden zonder enige ervaring op het hoogste niveau omdat die anderen dat ook mochten. Zij mochten dat alleen maar omdat ze zulke grote voetballers waren (en ja dat was toen al onterecht). Als pakweg Arjen Robben zo'n redenatie zou voeren kon ik er iets van begrijpen (en ook dan was ik geen voorstander), maar Adil Ramzi.. kom op zeg.

En ja met Hiddink ging dat wel goed en hij was ook geen grote voetballer, maar dat is al een eeuwigheid geleden en ik neem aan dat Hiddink destijds geen argumenten gebruikte in de trend van "als Johan Cruyff het kan, dan kan ik het ook".

Als Ramzi überhaupt het al in zijn kop haalt om zichzelf te vergelijken met van Nistelrooy en van Bommel heeft hij voor mij al per direct afgedaan.
+1/-0

 
mastertouch (geschorst)
5 maanden geleden
De kans dat het beter gaat dan met Ruud of Mark is overigens vele malen groter. Als je kijkt naar het werk dat Adil heeft verricht met Jong PSV. Daar zie je de hand van de trainer duidelijk. Duidelijke spelopvatting. Het team speelt behoorlijk voetbal. Iets wat Ruud niet gelukt is bij zowel het tweede elftal als het eerste elftal.

Ik hoop dat ze Pascal Janssen binnenhalen en anders een goede tweede keuze Peter Bosz.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Hoezo @joris, ik reken een trainer graag af op zijn trainerscapaciteiten niet op hoe hij als speler was, iets met 'paard en ruiter'. Bommel en RvN zijn de ultieme voorbeelden dat deze stelling mi. correct is.
+3/-0

 
5 maanden geleden
mee eens. trainer zijn is een totaal ander vak dan speler zijn.
Eigenlijk is het ook bijna zoals het verschil tussen een controlerende middenvelder en een spits. Ik vermoed dat daar ergens ook de zwakke plek van RvN zit. Als spits kan je "met oogkleppen op" je puur op het afmaken van de doelpunten richten, terwijl CV's die inschuiven met de balans van het gehele team bezig zijn. Daarom is het volgens mij ook gemakkelijker voor spelers als Cocu om trainer te worden dan voor RvN en Van Basten.
+1/-1

5 maanden geleden (gewijzigd)
Nouja, precies om de redenen dat Cocu, van Bommel en van Nistelrooij die kans ook nog niet hadden moeten krijgen. Vanwege gebrek aan ervaring.

Als Cocu net zoveel tijd als van Bommel en van Nistelrooij had gehad was hij ook nooit kampioen geworden. Om een of andere (onjuiste) redenen wordt steeds gedaan alsof Cocu gelijk vanaf het begin een geweldige prestatie neer heeft gezet, maar ook hij werd eerst 4e met slechts 59(!) punten voordat het ergens op leek.

Liever leren van je fouten dan dezelfde fout 4(!) keer maken.
+1/-0

 
remmie01 (geschorst)
5 maanden geleden
Eerlijk is eerlijk het eerste elftal van Cocu was gemiddeld 20 jaar of zo. Daar kon je niet veel meer mee en had nog veel slechter af kunnen lopen. Brands heeft daarna een wereldprestatie geleverd en een waanzinnig goed PSV neergezet met Wijnaldum, Depay, De Jong, Guardado, Moreno, Williams enz. Een van de laatste echt hele goede elftallen. Het is enkel jammer dat Cocu er nooit echt leuk voetbal in heeft gekregen en Europees na 2015 en in de beker ondermaats heeft gepresteerd. In de competitie heeft hij er wel het maximale uitgekregen. De concurrentie was wel wat minder in die tijd.
+1/-0

5 maanden geleden
Weet je wat pas lachen zou zijn? Als we die mafketel van Fortuna zouden halen als trainer. Elke dag feest op de Herdgang 😂
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dan koop ik morgen direct aandelen in het bedrijf die de dug-out voor het Philips Stadion maakt.
+1/-0

5 maanden geleden
Benieuwd wat hem is "toegezegd ".
Grote kans dat er ook een soort stappenplan is uitgezet, met als stip op de horizon trainer van PSV 1.
Ik zou in dat stappenplan, voor zover daar sprake van is, als tussenstap opnemen dat er na jong PSV eerst nog een job als trainer van een subtopper moet zitten.
In de categorie Heerenveen of Vitesse.

Persoonlijk ben ik wel klaar, met de termen als "ik heb het laten zien bij Jong". En al helemaal met de passage "ook internationaal ". Het is nogal een verschil, om onder druk van 40 miljoen te moeten presteren of op dinsdag avond op het trainingscomplex van fulham. Wat overigens wél een knappe prestatie was.

Begrijp me goed, ik kan niet beoordelen hoe goed Adil is in zijn werk. Hij komt op mij over als rustig, weloverwogen en slim. Maar de profielschets va trainer PSV1 moet ook bevatten dat het iemand is die ervaring heeft op niveau. Leren en ervaring op doen moet echt van het profiel af, althans,anders omschreven, beginnend hoofdtrainer.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Goeie gast maar ik ben wel ff klaar met doorschuiven van oud-spelers via jeugdopleiding naar hoofdcoach
+1/-0


Win met PSVPSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arsenal bakayoko benul berry eredivisie fakkels femke feyenoord gestaakt halsema ingestelde izecson kilsdonk knvb koen kul kwetsbaar leefbaar lozano manolev mar misdragingen remigio santos shevchenko side treurig uitsupporters vdv volendam