Transparent
Inloggen
Sluiten

'ESPN twijfelt en wil in gesprek met Eredivisie CV'

31 mei 2023 22:21 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"ESPN twijfelt en wil in gesprek met Eredivisie CV"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat ESPN extra overleg wil voeren met de Eredivisie CV over het bod dat het heeft uitgebracht voor de live Eredivisie-rechten. Het Amerikaanse concern heeft een gegarandeerd bod uitgebracht van 1,7 miljard euro voor tien jaar, maar vindt het totale financiële risico te hoog en wil daarom in gesprek over de afgesproken winstdeling. Momenteel gaat 80% van de winst naar de KNVB en de ECV, terwijl 20% voor de Walt Disney Company is.

ECV-directeur Jan de Jong heeft tegenover de clubs steeds gepleit om het bod van ESPN te accepteren. Samen met AZ-directeur Robert Eenhoorn en Ajax-directeur Menno Geelen voert hij donderdag overleg met Eredivisie Media en Marketing over het bod van ESPN en het ontbreken van de financiële garanties. In een brief aan de clubs heeft De Jong al laten weten dat hij er rekening mee houdt dat de opstelling van de Amerikaansen consequenties heeft voor het uiteindelijke onderhandelingsresultaat.

De bedoeling is dat de clubs op maandag 5 juni gaan stemmen of zij akkoord gaan met het voorstel. Dit is echter afhankelijk van het overleg dat donderdag plaats vindt. De clubs willen bovendien dat de termijn van tien jaar wordt verkort naar zeven jaar. Pas als de uitkomst van het overleg is teruggekoppeld naar de clubs zal worden besloten of er volgende week maandag een stemronde zal plaats vinden.

Het consortium van kabelmaatschappijen heeft 180 miljoen euro per jaar geboden voor een periode van zeven jaar met een optie voor nog eens vijf jaar. Zij hebben bovendien wel een financiële garantstelling. De kabelaars hebben daarnaast aan ECV-directeur De Jong laten weten dat indien er een deal volgt met de Walt Disney Company zij de Autoriteit Consumenten Markt zullen vragen om de deal te onderzoeken omdat zij van mening zijn dat er geen sprake is van een eerlijke en openbare biedingsprocedure. De ECV zou hiermee het kartelverbod kunnen overtreden.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

eredivisie espn ecv jong disney twijfelt walt amerikaansen biedingsprocedure brief concern consortium eenhoorn garanties garantstelling geelen kabelaars kabelmaatschappijen kartelverbod knvb marketing miljard onderhandelingsresultaat overtreden stemronde telegraaf teruggekoppeld verkort winstdeling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Als het inderdaad zo is dat het bod van de kabelaars beter is maar paar bestuursleden alleen met ESPN in gesprek willen omdat onze Mickey Mouse League per se bij Walt Disney moet blijven, geeft dat wel de schijn van overtreding van de aanbestedingsregels. De vraag is echter of een openbare aanbesteding verplicht is in dit geval.
+2/-0

4 maanden geleden
Tot nu toe ben ik weinig goede argumenten tegengekomen om bij ESPN te blijven. Financieel bieden de kabelaars iets vergelijkbaars of meer als ik het goed begrijp en zijn ze bereid een deal voor 7 jaar te sluiten (met optie tot 12) in plaats van gelijk 10 jaar.

Weet niet hoe zo'n optie er uit ziet, wie dan beslist om door te gaan en of er buiten die optie om ook over 7 jaar onderhandeld kan worden met de kabelaars of dat het dan wel de bedoeling is dat voor die verlenging van 5 jaar gekozen zou worden.

De invulling van ESPN op tv vind ik wel prima en ze zenden de laatste 2 speeldagen in ieder geval alle 9 wedstrijden uit. Dat is ook weleens anders geweest en kon je niet anders dan naar zo'n schakelprogramma te kijken.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Uit eerdere berichtgeving

Waarbij de vier partijen (KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile en DELTA) onderling verplicht zullen worden op prijs met elkaar te concurreren zodat de kijker niet wordt geconfronteerd met prijsopdrijving.

Waar kan ik straks live Heerenveen - PSV kijken? Op een vaste zender? Of bij één van de vier partijen?
+1/-0


Win met PSVPSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arsenal bakayoko benul berry eredivisie fakkels femke feyenoord gestaakt halsema ingestelde izecson kilsdonk knvb koen kul kwetsbaar leefbaar lozano manolev mar misdragingen remigio santos shevchenko side treurig uitsupporters vdv volendam