Transparent
Inloggen
Sluiten

'Xavi Simons in nadrukkelijke belangstelling van Engelse clubs'

2 juni 2023 14:05 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Xavi Simons in nadrukkelijke belangstelling van Engelse clubs"; image source: Pro Shots

Onder meer het Eindhovens Dagblad meldt dat Xavi Simons volop in de belangstelling staat van clubs uit de Premier League. Onder meer Arsenal is zeer ge√Įnteresseerd in zijn komst. Binnen PSV is echter nog steeds de verwachting dat Simons ook komend seizoen nog in Eindhoven actief zal zijn, maar daar zullen nog onderhandelingen over volgen.

In het huidige contract van de international is een clausule opgenomen dat hij voor 12 miljoen euro terug kan keren naar Paris Saint-Germain. Voor andere clubs geldt dit echter niet en zij zullen dan ook de hoofdprijs moeten betalen. Volgens de clubleiding is Simons een mega-bedrag waard en zal hij dan ook zeker een recordtransfer moeten opleveren.

Meer op ED.nl
Tags

simons xavi arsenal hoofdprijs mega recordtransfer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
200 mil, beste speler van de Eredivisie, and not even close.
+1/-0

4 maanden geleden
Als 020 Anthony 100mil waard was dan is Xavi natuurlijk veel meer waard.
+2/-0

4 maanden geleden
Waarom zo lang wachten. Zo'n jongen vastleggen voor 3 a 4 jaar.
Meteen actie ondernemen.
+1/-5

 
4 maanden geleden
Gelukkig is dat ook erg makkelijk en helaas doen ze er geen reet aan
+5/-0

 
4 maanden geleden
Hij ligt nu al voor 5 jaar vast, waarom die periode verkorten?
+10/-0

4 maanden geleden
Mooi hoe Xavi de boel in beheer houd, wat een baas hè.
+2/-0

4 maanden geleden
Gokje: jaar langer en een gelimiteerde afkoopsom. Dat is het traditionele PSV model.
+2/-0

 
remmie01 (geschorst)
4 maanden geleden
De architecten van het PSV van de laatste jaren zijn dit seizoen vertrokken. Ik ga ervan uit dat we nu mensen aan het roer hebben die de belangen van PSV wat beter kunnen behartigen. Ik verwacht dit jaar serieuze versterkingen en geen slap top 32 gewauwel meer. Een goede trainer, betere spelers, deelname CL en een serieuze titelstrijd met Feyenoord. Afgelopen seizoen is de bodem eindelijk bereikt, nu met zijn allen de weg naar boven weer inslaan.
+1/-0

4 maanden geleden
In het begin van het seizoen dacht ik dat hij nooit in staat was om direct belangrijk te worden, dat hij in de luwte achter Til zou mogen wennen aan PSV.

Hoe fout kun je zitten! Simons is ondanks zijn jonge leeftijd in zijn eerste serieuze seizoen topscorer van de eredivisie geworden en was daarnaast in elke wedstrijd bepalend. Waar Til elke wedstrijd ruzie heeft met de bal, heeft Xavi alleen last van het feit dat hij af en toe nog iets te graag wil en daardoor soms te gehaast is. Xavi was beslissend in de finale van de beker en was in de laatste 3 wedstrijden bijna persoonlijk verantwoordelijk voor het vasthouden van de 2e plaats.

Arsenal heeft afgelopen seizoen van dichtbij kunnen zien hoe goed Xavi al is omdat dat hij zich ook in de wedstrijden tegen Arsenal uitstekend staande heeft gehouden.

Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat deze jongen houdbaar gaat zijn voor PSV. Ik denk ook dat hij veel beter en belangrijker is geweest voor PSV dan dat Anthony was voor Ajax. Maar ja... Simons heeft geen CL gespeeld, is geen Braziliaan en zit bij PSV in plaats van Ajax. Als je nu in artikelen leest dat PSV bij een vertrek rekent op een recordtransfer van 50 miljoen, dan is dat toch een fooitje voor zo'n goeie speler.

Maar goed, er zijn 3 scenario's:

1. Het rampscenario --> hij vertrekt voor 12 miljoen naar PSG
2. Het doemscenario --> hij vertrekt voor een recordbedrag naar een andere club
3. Het gewenste scenario --> hij blijft, groeit uit tot een bepalende speler die het ook in Oranje laat zien en vertrekt volgende zomer als absolute ster naar een Europese topclub, waarbij hij een (flink) deel van zijn transfersom in eigen zak steekt.
+3/-0

 
4 maanden geleden
4 het topscenario: hij vertrekt voor 120M en PSV mag m daarnaast nog 2 jaar terughuren
+3/-0

 
JorisDeDraak (geschorst)
4 maanden geleden (gewijzigd)
Ik kan mij helaas geen enkel scenario voorstellen waarin PSG niet gebruik van de situatie gaat maken.

Best case scenario is dat Simons hier zelf absoluut geen oren naar heeft, maar er zullen flinke zakken geld uit Parijs komen om hem te overtuigen. Niets houdt ze bijvoorbeeld tegen om PSV die 12 miljoen te betalen en ook Simons een gigantisch bedrag te betalen, al geven ze hem 30 miljoen bij wijze van spreken dan gaan ze nog steeds dikke winst maken. Als ze hem al niet zelf willen.


Kan ook nog dat ze de clausule lichten en hem nog een jaartje bij PSV stallen. Ik vrees dat dit de enige manier is waarop Simons volgend jaar nog in Eindhoven zal spelen.
+1/-0

4 maanden geleden
Misschien denk ik te simpel, maar PSG kan hem dan toch makkelijk voor een relatief laag bedrag terughalen en dan doorverkopen nu of volgend seizoen?
+1/-0

 
4 maanden geleden
Nee dat staat ook vast, direct verhuren of verkopen mag niet.
Het beste is om hem langer vast te leggen en de clausule te verhogen naar 50 M
+1/-0

 
4 maanden geleden
50 miljoen is geen transferrecordbedrag.
En wanneer er gedroomd mag worden over mega-bedragen zou ik bij een bedrag van minder dan 75mln de telefoon niet oppakken toch?
+1/-0

4 maanden geleden
Daar waar clubs zich versterken in de wintertransferperiode doet PSV het tegenovergestelde, met Cody en Madu erbij hadden we alleen versterking nodig om de money te tellen hè ;-)
+1/-0

4 maanden geleden
Ik verwacht een doemscenario na het missen van de Champions-League,dat Simons uiteindelijk zal vertrekken uit Eindhoven.Het behalen ervan is van uitermate belang voor ons PSV...Laat ons bidden!
+1/-0


Win met PSVPSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arsenal bakayoko benul berry eredivisie fakkels femke feyenoord gestaakt halsema ingestelde izecson kilsdonk knvb koen kul kwetsbaar leefbaar lozano manolev mar misdragingen remigio santos shevchenko side treurig uitsupporters vdv volendam