Transparent
Inloggen
Sluiten

'Stemming clubs over bod ESPN uitgesteld'

2 juni 2023 15:21 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Stemming clubs over bod ESPN uitgesteld"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat de stemming van maandag over de televisierechten niet door zal gaan. De clubs uit de Eredivisie zouden gaan stemmen of ze akkoord zouden gaan met het bod van ESPN, maar op advies van de mediaklankbordgroep van de Eredivisie CV gaat dat niet door. Donderdag sprak ECV-directeur Jan de Jong samen met Menno Geelen en Robert Eenhoorn met de Eredivisie Media & Marketing over het bod van ESPN.

De Jong pleit al lange tijd bij de clubs om het bod te accepteren. Hij heeft constant aangegeven dat ESPN/Walt Disney Company garant stond voor 1,7 miljard en er alleen gepraat kon worden over een deal van 10 jaar. De Amerikanen weigeren echter garant te staan en waren bovendien ook bereid om te praten over een deal van 5 jaar.

Het consortium van kabelmaatschappijen wil wel garant staan en heeft 1,8 miljard over voor 10 jaar. De clubs in de Eredivisie willen daarom langer de tijd hebben voor een nieuwe tv-deal wordt aangegaan vanwege de onduidelijkheden over het bod van ESPN. Daarnaast is het bod van de kabelmaatschappijen niet uitonderhandeld omdat ECV-directeur De Jong weigert in serieus gesprek te gaan. Het consortium wil daarom naar de Autoriteit Consumenten Markt stappen. Vanwege afspraken mag de Eredivisie CV tot 1 juli 2024 alleen exclusief met ESPN/Disney onderhandelen over een nieuwe deal.

Maandag wordt er wel gestemd over een voorstel van de traditionele top drie om vanaf medio 2025 een lager percentage van de Europese inkomsten af te staan. Momenteel staan de clubs 5% af, maar het voorstel is dat dit dan naar 3,75% gaat omdat de Europese inkomsten vanaf dan exceptioneel zullen groeien. Als tegenprestatie zijn de clubs dan vanaf de zomer van 2025 verplicht om op natuurgras te spelen in de Eredivisie, krijgen Europees spelende clubs een vrijstelling voor de eerste bekerronde en worden competitiewedstrijden verplaatst als de clubs die actief zijn in Europa dit verzoeken.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

espn eredivisie garant jong consortium disney ecv kabelmaatschappijen miljard bekerronde eenhoorn geelen marketing mediaklankbordgroep onduidelijkheden tegenprestatie telegraaf televisierechten uitonderhandeld vrijstelling walt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Als er tot 1 juli 2024 niet onderhandeld mag worden met andere partijen dan kan toch ook nooit voor die datum met ESPN verlengd worden. Dan zou je nooit een weloverwogen keuze kunnen maken. Ben ik de enige die dit hele gedoe met die tv contracten echt heel erg raar vind gaan?

Al jaren is iedereen verbaasd dat er toen zo'n lange overeenkomst is aan gegaan. Nu willen ze weer zo'n idioot lange overeenkomst aan gaan, wordt een ander bod met betere voorwaarden niet serieus genomen en probeert De Jong deze nieuwe overeenkomst er zo snel mogelijk doorheen te drukken terwijl het nog niet eens mogelijk zou zijn te onderhandelen met andere partijen.

Het is er echt een puinhoop of ze weten het niet fatsoenlijk te communiceren. Ik gok op beide.
+1/-0


Win met PSVPSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arsenal bakayoko benul berry eredivisie fakkels femke feyenoord gestaakt halsema ingestelde izecson kilsdonk knvb koen kul kwetsbaar leefbaar lozano manolev mar misdragingen remigio santos shevchenko side treurig uitsupporters vdv volendam