Transparent
Inloggen
Sluiten

Ronald Koeman: 'Xavi Simons is in principe een optie aan de linkerkant'

10 juni 2023 15:26
Foto: Pro Shots

Ronald Koeman: "Xavi Simons is in principe een optie aan de linkerkant"; image source: Pro Shots

Xavi Simons lijkt in het Nederlands elftal niet te hoeven hopen op een plek op het middenveld. Dat gaf bondscoach Ronald Koeman zaterdag aan op de persconferentie. "In principe is hij bij mij een optie aan de linkerkant", aldus Koeman. "Met de tijd zou hij misschien op de tien-positie kunnen gaan spelen, maar nu speelt hij in principe aan de linkerkant."

Koeman reageerde ook op de ontwikkeling van Joey Veerman en de kritiek die hij eerder op hem had. "Ik heb met Joey gesproken in Eindhoven en in maart", zo gaf hij aan. "Aan het begin van de week hebben we met hem gezeten. Hij weet duidelijk wat er soms aan ontbreekt en wat hij moet verbeteren, buiten al zijn goede kwaliteiten. We praten over het hoogste niveau, dan moet alles goed zijn. Daar moet hij aan gaan werken, net zoals andere spelers aan andere eigenschappen moeten werken om supertop te zijn."




Discussieer mee op de forums


Tags

koeman simons xavi joey eigenschappen supertop veerman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Daar speelt ie bij PSV uitstekend, dus waarom niet? En hij pas 19,nog tijd genoeg om de concurrentie op het middenveld uit de basis te spelen.
+2/-0

11 maanden geleden
Komend seizoen zal die op 10 gaan spelen denk ik. Hopelijk een Danjuma op links?
+1/-0

 
11 maanden geleden
Op VI Pro staat een interessante analyse over Bosz in het buitenland en dat het niet raar is als Simons ook volgend seizoen aan de zijkant komt te spelen. Vergelijkbaar met hoe hij bij Leverkusen speelde met Havertz.
+1/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Wilde het ook lezen maar helaas geen vi pro.
Interessant hoe het gaat uitpakken in ieder geval
+1/-0

 
11 maanden geleden
Dit gaat over zijn eerste seizoen bij Leverkusen:


In de buitenwereld was meer scepsis over de opstellingen van de Nederlandse trainer. ‘De eerste vraag die ik voor die wedstrijd kreeg, was waarom ik vijf aanvallers opstelde. Dat vind ik onzin. Waarom zou dit thuis wél kunnen en uit niet?’ Toch bleek Leverkusen kwetsbaar. In maart verloor Bosz drie wedstrijden op rij. Zijn ploeg slikte in die duels elf (!) treffers. Door een blessure van Bellarabi vond Bosz een opstelling die meer stabiliteit gaf.

Aanvallende middenvelder Havertz ging spelen als hangende rechtsbuiten. ‘Eigenlijk hebben we toen aanvallend 3-4-3 gespeeld met twee 10-en en een vierkant op het middenveld. Tegen de bal liet ik Havertz uitwijken naar rechts. Tegen de bal ligt niet zijn grootste kwaliteit, maar tegenstanders durfden hem toch niet te laten staan. Als zijn directe tegenstander opkomt, dan komt hun centrale verdediger bij balverlies in een een-tegen-een met Havertz. Vaak zijn dat niet de snelste spelers. Dus wordt die opkomende back vanzelf teruggeroepen.’ Met die tactiek dwong Bosz via een inhaalrace Champions League-voetbal af.

Xavi Simons lijkt op de Havertz van toen. Bosz gaat opnieuw werken met een jeugdige, explosieve nummer 10. Hij zal daarom zeker overwegen om Simons te gebruiken in een rol aan de zijkant, zoals ook Ruud van Nistelrooij hem vaak heeft ingezet.
+1/-0

11 maanden geleden
Fijn om te lezen dat jullie er vanuit gaan dat hij volgend jaar nog bij ons cluppie zit, maar heb er steeds minder vertrouwen in na wat er zo de afgelopen dagen allemaal naar buiten sijpelt..
+2/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Daar heb ik ook een hard hoofd in, maar als hij gek van Oranje is laat ie zijn eigen wel overtuig, daar ligt ons kans;-)
+1/-0

 
11 maanden geleden
Het kan zijn dat ik wat gemist heb, maar wat sijpelt er naar buiten dan? Dat hij zegt dat hij nog niet weet waar hij volgend seizoen speelt?
+1/-0

 
11 maanden geleden
Dat, wat vreemd genoemd mag worden als je nog een contract voor 4 jaar hebt. En vooral dat in zijn ogen de hele situatie waarom hij naar Eindhoven kwam nu anders is (Zijn grote voorbeeld Ruud weg) en dat hij over twee weken gaat nadenken en overleggen wat voor hem het beste is.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Ik begrijp wat je bedoelt, maar dat hoor je toch bij vrijwel iedere speler? Ondanks dat ze een doorlopend contract hebben, weten ze nog niet waar ze volgend seizoen gaan spelen en gaan ze in de zomer overleggen wat het beste is.
+3/-0

 
11 maanden geleden
Koeman zal het heus wel beter weten dan wij allemaal, geen twijfel hè?
Maar zo explosief als dat Xavi door het midden komt zo ingetogen is ie als buitenspeler, hij word daar gewoon gezet bij gebrek aan beter op dit moment, trainers hebben de gewoonte gekweekt om voor transformers te spelen her en der.
+1/-0

11 maanden geleden
Snap wel dat je als bondscoach zou willen zien dat Xavi eerst een jaar echt als nummer 10 speelt voor je hem daar neer gaat zetten in Oranje. Eerst maar eens zien hoe Koeman het team laat spelen
+1/-0

11 maanden geleden
Niet zijn favoriete / beste positie. Waarom niet op 10 ? Wie is er beter dan Xavi op 10 ? (FdeJong speelt volgens mij niet op 10 toch)
+1/-0

11 maanden geleden
Simons twijfelt nog steeds of hij bij psv wil blijven, maar als hij naar arsenal wil of een ander topclub.(Geen psg) en ze bieden 60 miljoen of meer. Dan zou ik hem persoonlijk verkopen. Omdat hij nu onder een ander trainer komt te voetballen en er wordt steeds gezegd dat hij nog jong is, maar dat is ook gelijk het probleem, mocht hij geen klik hebben met de trainer. We weten allemaal nog hoe het met ihataren is afgelopen en mij verbaasd het nog altijd, hoe iemand in een paar jaar tijd, zo afgegleden is.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Hoe kun je Ihattaren nu vergelijken met Simons???? Ihattaren is een gevallen talent die bij PSV helemaal niets heeft gepresteerd, ok hij heeft de winnende gemaakt in de verlenging tegen GVVV. Simons is het stadium talent al lang en breed voorbij en was afgelopen seizoen een dragende kracht bij PSV. Iets met talent en hardwerken, het eerste hebben ze allebei het tweede ontbreekt heel duidelijk bij een van de twee.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage