Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Peter Bosz voor drie jaar naar PSV

12 juni 2023 10:10 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Peter Bosz voor drie jaar naar PSV</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft PSV de komst van Peter Bosz bevestigd. De nieuwe hoofdtrainer heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor drie seizoenen. Samen met Bosz komen ook assistent-trainer Rob Maas en performance coach Terry Peters naar PSV. De invulling van de rest van de technische staf wordt op een later moment bekend gemaakt.

In een reactie geeft Bosz zelf aan gecharmeerd te zijn van het vertrouwen dat PSV in hem uitsprak. "Vanaf het eerste moment kreeg ik een warm gevoel. Zowel PSV als ik hebben honger om te presteren", aldus Bosz. "Afgelopen seizoen zijn er twee prijzen gewonnen, maar ons doel is landskampioen worden. Daar gaan we voor."

In de afgelopen tijd werd er uitvoerig gepraat over de visie, speelwijze en spelersgroep. Daar hieldt de trainer een goed gevoel aan over. "Ik denk dat de combinatie tussen de selectie en mijn manier van spelen, succes kan opleveren", zo geeft hij aan. "PSV heeft in het verleden periodes gehad waarin ze het Nederlandse voetbal domineerde. Ik wil die tijden doen herleven."

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is zeer tevreden met de komst van Bosz. "Samen met de spelers is de Hoofdcoach de belangrijkste persoon binnen de organisatie", zegt hij daarover. "Om die reden, en met een oog op de transferperiode, wilden we snel invulling geven aan deze positie. Peter was de gedroomde kandidaat, dus we zijn erg blij dat het gelukt is."

Meer op PSV.nl




Tags

bosz earnest gedroomde herleven hieldt honger maas performance peters stewart terry uitsprak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Welkom Peter, maak er aub iets moois van 💪
+1/-0

11 maanden geleden
Hartelijk welkom bij de mooiste club van Nederland. Hopelijk met mooi voetbal en vooral prijzen pakken. Ben benieuwd, ook welke spelers (moeten) gaan en wie er nog bij gaat komen.
+1/-0

11 maanden geleden
Wat vinden jullie van Maurice Steijn als trainer van onze concurrent ?
+1/-0

 
11 maanden geleden
Hij heeft het goed gedaan in de subtop maar hopenlijk faalt hij bij onze collega’s uit Amsterdam 🤪
+3/-0

 
11 maanden geleden
Lijkt mij echt een kwestie van blinde paniek.

Dit jaar heeft hij het natuurlijk geweldig gedaan bij Sparta. Maar in al die jaren daarvoor heeft hij toch weinig bijzonders gepresteerd? Ook qua speelwijze en het (niet) inpassen van jeugd past hij daar totaal niet. Een veel grotere mismatch konden ze niet vinden volgens mij.

Helemaal het feit dat ze daar een compleet nieuwe directie krijgen weet je dat de pleuris gigantisch uitbreekt als er nu niet gepresteerd wordt. Dan is het niet alleen de trainer die zijn spullen kan pakken, maar ook 'de hockeyer' en de 'data Duitser' die het nu voor het zeggen hebben. Leg de zakken popcorn maar vast klaar als op maandagochtend de telegraaf weer verschijnt.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Ik ben ook verbaast. Bij Ajax lopen veel spelers die zichzelf erg goed vinden ik ben benieuwd hoe die tegen Steijn aankijken, en of ze hem serieus nemen. Daarnaast moet er nog veel gebeuren in de spelersgroep en het lijkt me daar nogal instabiel.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage