Transparent
Inloggen
Sluiten

'Mathijs Tielemans lijkt te vertrekken naar Vitesse'

14 juni 2023 08:00 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Mathijs Tielemans lijkt te vertrekken naar Vitesse"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Mathijs Tielemans op het punt staat om te vertrekken naar Vitesse. De middenvelder heeft een aflopend contract en kan daardoor transfervrij de overstap maken naar de club waar Phillip Cocu de hoofdtrainer is. Tielemans kon zijn contract voor meerdere seizoenen verlengen bij PSV, maar heeft dit naast zich neergelegd. Hij wil zoveel mogelijk speeltijd in het eerste elftal en die kans is bij PSV niet groot met concurrentie van Joey Veerman en vermoedelijk ook nog een aantal aankopen.

Tielemans kwam in 2010 al naar PSV en doorliep de volledige jeugdopleiding. Komend seizoen zou hij de overstap kunnen maken naar de A-selectie, maar de middenvelder geeft toch de voorkeur aan een vertrek. Meerdere clubs uit binnen- en buitenland hebben interesse getoond, maar Vitesse lijkt de nieuwe werkgever van de geboren Veldhovenaar te gaan worden.

Meer op ED.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

tielemans vitesse mathijs cocu joey veerman veldhovenaar werkgever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Het blijft toch jammer dat er weinig middenvelders uit de eigen jeugd doorbreken in Eindhoven. Zeker met het aanstaande vertrek van Guti en Sangaré zouden er kansen moeten liggen om een serieuze kans in de A-selectie te krijgen. Natuurlijk zal PSV aankopen doen, maar concurrentie is er altijd.

Ook Tielemans is een naam die afgelopen seizoen regelmatig positief opviel bij de verslagen van Jong PSV, dus jammer dat hij besluit te vertrekken. Van de andere kant is het, zeker de laatste jaren zo, dat de stap van Jong naar het 1e toch erg groot blijkt voor de middenvelders.

Puntje van aandacht blijft waarom Ajax er wel over de gehele linie in slaagt om talenten in te passen in het eerste, terwijl dat bij ons over het algemeen langer duurt en de laatste jaren eigenlijk alleen maar gelukt is voor flank-aanvallers. Qua prestaties doen de jeugdelftallen van PSV al jarenlang voor mijn gevoel niet onder voor de Amsterdammers.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Ach, wees blij dat je leuke nieuwe buurman krijgt….

OT: het is inderdaad jammer. Het zal ook te maken hebben met mislukte aankopen die dan bank speler worden ipv dat er een leuk talent zit dat de kans krijgt. Misschien moet je meer toe naar 3 echt goede spelers voor het middenveld en durven vertrouwen op de talenten als er een geschorst of geblesseerd is, maar als die dan een beginnersfout maakt zijn we allemaal weer van mening dat we elke positie dubbel bezet moeten hebben. De vraag is of eigen spelers inpassen een doel op zich moet zijn. Als je meer eigen juicht gebruikt op de bank kun je in principe duurdere spelers kopen voor de basis.
+1/-0

11 maanden geleden
Wat is dat toch bij PSV dat talenten amper doorstromen en hun toekomst elders gaan zoeken. Het ene na het andere talent verlaat PSV. Loopt er dan geen een speler bij die geschikt is voor PSV1 ?
+1/-0

 
11 maanden geleden
Letterlijk ieder seizoen stromen er een paar spelers vanuit Jong PSV door naar de A-selectie? En in een enkel geval slaan ze zelfs Jong PSV direct over.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Inderdaad er stromen spelers door naar de A-selectie maar vaak om de bank bezet te houden. Bakayoko en Saibari zijn degene die enige speelminuten hebben gemaakt.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Dan doe je het al uitstekend als dat ieder seizoen met twee jeugdspelers gebeurt
+3/-0

11 maanden geleden
Is het niet hoog tijd dat PSV naast JONG PSV weer een satelietclub zoekt in NL. Die Leysen loopt weg, nu hij... Babadi straks ook. Ze moeten kunnen voetbal op hoogste niveau voor paar jaar. Misschien in Belgie of zo. Deze doorstroom van Jong naar PSV 1 is toch te groot.
+2/-0

11 maanden geleden
Hij kon toch ook zijn contract voor meerdere seizoenen verlengen en daarmee deel uitmaken van de 26-koppige selectie voor komend seizoen.
Maar de jongen kiest eieren voor zijn geld wat mij niet geheel onverstandig lijkt,als jonge jongen moet je toch opboksen tegen mannen die al verder in de hierarchie staan en de publieke opinie die bij Psv ook voor een grotere druk zorgen als bij vitesse.
+1/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Een jongen als Kjølø was ook veelbelovend in Jong PSV. Doet in zijn debuutseizoen 22 keer mee bij Twente, waarvan 11 keer in de basis. Dat zijn aantallen die hij in Eindhoven nooit had gehaald. Overigens heeft hij in mijn ogen ook in Enschede niet echt enorme indruk gemaakt, dus ik denk ook niet dat PSV daar echt iets aan mist.

Punt blijft dat voor veel spelers de stap naar de top, PSV1, groot blijkt. Dat is niet gek, want we hebben in het eerste elftal natuurlijk ook een hoge standaard. Het is helemaal niet gek dat een gemiddelde speler een jaar of 25 moet zijn om daar fysiek en mentaal klaar voor te zijn.

Ik ben het met Ricardo eens dat het uitstekend is als er in een seizoen 2 jongens uit de eigen jeugd doorbreken. Echter, ik vind dat we van Saibari kunnen zeggen dat hij 'gewogen en te licht bevonden is' en bij Bakayoko vind ik eerlijk gezegd dat hij, voor het niveau wat hij afgelopen jaar had, meer minuten heeft moeten maken dan voor PSV wenselijk. Natuurlijk moet Bakayoko komend jaar zijn kansen gaan krijgen, maar door de omstandigheden (verkoop Gakpo & Madueke) is hij eigenlijk iets te vroeg in het diepe gegooid.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Voor Bakayoko hadden ze eigenlijk de perfecte route. Net zoals eerder met Depay, Bergwijn, Malen en Gakpo een seizoen als back-up minuten maken en dan vervolgens een seizoen later als basisspeler het stokje overnemen. Door de blessure van Madueke in de eerste seizoenshelft en het vertrek van zowel Gakpo als Madueke na de winter heeft hij zoals je inderdaad zegt eigenlijk te veel moeten spelen.

Voor hem heeft het natuurlijk perfect uitgepakt. Inmiddels zelfs al zijn debuut voor het Belgische nationale elftal gemaakt en PSG was natuurlijk ook niet voor niets zeer concreet in de markt. Voor PSV zelf kwam het inderdaad gewoon te vroeg.

Wat betreft Saibari snap ik inderdaad jouw gedachte (en van bijna iedereen). Ik heb het nu echter al afgeleerd om spelers na één seizoen al af te schrijven. Alleen in de huidige selectie inmiddels al meer dan een handvol aan spelers die na hun eerste seizoen waren afgeschreven en uiteindelijk toch het niveau aan te kunnen. Op de een of andere manier zie ik het wel in Saibari zitten, maar ik zou niet uit kunnen leggen wat dat dan is.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage