Transparent
Inloggen
Sluiten

Otten Cup keert komende zomer weer terug

15 juni 2023 14:04 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Otten Cup keert komende zomer weer terug; image source: Pro Shots

PSV meldt via de officiële kanalen dat komende zomer de Otten Cup weer terugkeert. Het toernooi zal in samenwerking met Red Bull en de KNVB op 18, 19 en 20 augustus zijn rentree maken als de Otten Innovation Cup. ESPN zal de wedstrijden live gaan uitzenden op televisie. De afgelopen drie seizoenen was het vanwege coronaperikelen niet mogelijk om het toernooi op PSV Campus De Herdgang te spelen.

PSV Onder 18 zal het moeten opnemen tegen de leeftijdsgenoten van Manchester United, FC Utrecht, Red Bull Bragantino, Rangers FC, Jeonbuk Hyundai Motors, RSC Anderlecht en FC Kopenhagen. Tijdens het toernooi zal er worden geëxperimenteerd met vijf aangepaste spelregels. Zo komt er een intrap/dibbel, een selfpass, wordt er gebruik gemaakt van effectieve speeltijd, zijn er vliegende wissels en volgt een tijdstraf bij een gele kaart.

In 2019 was Internazionale de laatste winnaar van het toernooi door in de finale PSV te verslaan na strafschoppen. Tijdens dat toernooi werd Maxime Delanghe uitgeroepen tot beste keeper en was Shurandy Sambo de beste verdediger. In 2015 won PSV voor het laatst het toernooi.

Meer op PSV.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

otten aangepaste anderlecht bragantino coronaperikelen delanghe dibbel espn herdgang hyundai innovation internazionale intrap jeonbuk knvb kopenhagen motors rangers rsc sambo selfpass spelregels tijdstraf utrecht vliegende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Gaaf! Leuk dat dit weer terugkeert en ik vind het leuk dat dit er een innovatief jasje omheen hangt. Niet alle regels zullen uiteindelijk werken, maar het straalt wel uit dat PSV bezig is met vooruitgang.
+3/-0

11 maanden geleden
Zeker gaaf,ik kijk er ook weer naar uit.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage