Transparent
Inloggen
Sluiten

'Xavi Simons neigt naar langer verblijf bij PSV'

21 juni 2023 20:30 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Xavi Simons neigt naar langer verblijf bij PSV"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Xavi Simons afgelopen maandag opnieuw met PSV heeft gesproken over het verlengen van zijn contract. Voor de club is het duidelijk dat hij bij een nieuwe overeenkomst vorstelijk betaald gaat worden én meer verantwoordelijkheid krijgt, maar de Paris Saint-Germain-clausule moet absoluut gaan verdwijnen.

Simons heeft tijdens de gesprekken met PSV geen enkele keer iets gezegd dat hij ook maar overweegt om terug te keren naar Parijs. In de clausule is bovendien ook opgenomen dat hij door PSG niet direct doorverkocht of verhuurd zou mogen worden.

Wat betreft de hoogte van de clausule zijn er verschillende berichten verschenen. De hoogte van de transfersom blijkt te verschelen afhankelijk van het tijdvak. Via bonussen of andere constructies zou de transfersom vervolgens alsnog weer hoger uit kunnen vallen. In een reactie op de berichten van Fabrizio Romano heeft de directie alleen laten weten dat het gaat om een 'ingewikkelde constructie' en wil het niets bevestigen omdat bepalingen over geheimhouding in het contract worden gerespecteerd.

Uit de gesprekken tussen Simons en PSV is naar voren gekomen dat hij het uitstekend naar zijn zin heeft in Eindhoven en neigt naar een langer verblijf. Alle partijen willen op korte termijn al duidelijkheid creëren en nog altijd wordt afgekoersd op een nieuw contract.

Meer op ED.nl




Tags

simons neigt xavi afgekoersd bepalingen constructie constructies doorverkocht fabrizio geheimhouding parijs psg romano tijdvak verschelen vorstelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Het zal voornamelijk afhangen of we CL gaan halen of niet. Indien wel dan is er een grote kans dat hij blijft verwacht ik. Dit zou voor hem overigens ook het beste zijn. Dat hebben we de laatste interlands wel gezien…
+1/-0

 
11 maanden geleden
Zou het een slechte reden vinden om niet bij te tekenen als hij met PSV geen CL haalt. Hij is net 20 jaar geworden en zal binnen nu en 14 jaar heus wel CL spelen, met of zonder PSV. Hij moet zoveel mogelijk spelen en bij ons kan dat. Daarnaast wil hij vast ook wel bij het Nederlands Elftal in beeld blijven. En dat die kleine financieel onafhankelijk gaat worden is voor hem en ons geen nieuws.
+4/-0

 
JorisDeDraak (geschorst)
11 maanden geleden
Als de clausule inderdaad alleen in juli geldig is dan is dat geen factor, want we weten pas eind augustus of we ons voor de CL gaan kwalificeren. Of eerder als we de playoffs niet eens halen.
+1/-0

11 maanden geleden
Een van de weinige PSV'ers die een niveau hoger makkelijk aan kan. Maar als je en Gakpo en Madueke en Simons in een half jaar verkoopt dan getuigt dat toch wel van weinig ambitie. En als dat geld dan ook weer in middelmaat wordt gestopt..tja
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte