Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ook Stade Rennais meldt zich voor Isaac Babadi'

26 juni 2023 03:14 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

"Ook Stade Rennais meldt zich voor Isaac Babadi"; image source: Pro Shots

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft het Franse Stade Rennais zich bij PSV gemeld voor Isaac Babadi. Eerder deed het Engelse Brentford dit ook al. De 18-jarige aanvaller heeft nog maar een contract voor een jaar en er is nog geen overeenstemming bereikt over een nieuwe verbintenis. De jeugdinternational is daardoor op de radar verschenen bij veel clubs.

Binnen PSV is men overtuigd van het talent van Babadi, maar zien ze ook nog veel ontwikkelpunten. Zelf wil de aanvaller graag bij PSV blijven, maar hij heeft ook behoefte aan contractuele duidelijkheid en hij wil bovendien structureel naar het eerste elftal. Indien het tot een contractverlenging komt zal hij normaal gesproken zijn minuten nog vooral bij Jong PSV blijven maken. Wel is het de bedoeling dat Babadi bij het begin van de voorbereiding zal aansluiten bij de A-selectie, net zoals Jason van Duinven en Mohamed Nassoh.

Zowel Brentford als Stade Rennais is bereid om ongeveer 1 miljoen euro te betalen voor Babadi.
Discussieer mee op de forums


Tags

babadi rennais stade isaac brentford duinven jason jong nassoh ontwikkelpunten radar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Wat is hier aan de hand? Als hij graag bij PSV wilt blijven en PSV wilt dat ook dan zou je zeggen dat het niet zo heel moeilijk moet zijn...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zou je verwachten hè?
Vraag is dan altijd; willen beide partijen even graag en voor dezelfde condities? ;)
Zo niet; gewoon veel geld vragen.. klaar met die Aldi attitude..
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik gok dat het antwoord in de tweede alinea staat. Hij wil structureel bij het eerste elftal en ik denk dat ze dat bij PSV nu nog te vroeg vinden.
+1/-0

1 jaar geleden
Uiterst talentvolle voetballer, dynamisch, geweldige balbehandeling en passing. Lijkt erop dat ze willen dat hij in de omschakeling nog flink moet verbeteren, daarom zou meedoen met PSV1 een goede stap zijn, daar zal hij moeten aanpoten. Geloof niet dat PSV hem snel zal laten gaan.
+1/-0

1 jaar geleden
Jeugd wordt gek gemaakt door de zaakwaarnemers. Alsof ze in engeland en duitsland meer speeltijd krijgen. Engelse jeugd vertrekt juist naar nederland en duitsland om speeltijd te krijgen, omdat ze die in eigen land niet krijgen. Zie Bellingham, Madueke, jadon sancho.
Zo'n jongen als babadi, zou gewoon 4 jaar moeten bijtekenen. Kans krijgen en nemen. En dan pas aan t grote geld denken. Psv kan weinig meer doen, geloof dat het eerste contract maximaal 3 jaar mag zijn. En dat op hun 16e. Wat inhoud dat ze op hun 19e transfervrij zijn en dus op hun 18e al zouden moeten bijtekenen.
+1/-0

1 jaar geleden
Het klinkt een beetje alsof Babadi al bepaalde garanties wil m.b.t. zijn rol in PSV1, terwijl PSV nog voldoende ontwikkelpunten ziet voordat hij daar structureel aanspraak op zou maken.

Een Johan Bakayoko werd eigenlijk ook vorig jaar al direct té belangrijk, vanwege de verkoop en blessures van de overige voorhoedespelers. Hij was vorig seizoen te wisselvallig, zakte op sommige momenten keihard door de ondergrens. Terwijl hij andere wedstrijden wél in staat was om zijn talent te laten zien.

Het is hartstikke leuk als er jongens uit de eigen opleiding doorbreken. Als dat lukt, zijn het bovendien hele goedkope aanwinsten die vaak ook nog voor een leuke som geld worden verkocht. Maar het moet geen doel op zich zijn om de belangrijke posities in de selectie te laten invullen door eigen jeugd. Het doel is om een selectie te hebben die kwalitatief goed genoeg is om mee te doen voor het kampioenschap. Een Johan Bakayoko zou dit seizoen de stap moeten kunnen zetten om een belangrijke speler voor PSV te worden. Voor Babadi, die ik overigens nooit zelf heb zien spelen, zou het me niet verbazen dat komend seizoen te snel is. En als hij niet het geduld heeft om een plan van 2-3 jaar richting een mooie rol in PSV-1 aan te gaan, dan zou het me niet verbazen als hij besluit niet bij te tekenen en elders aan de slag te gaan. Met het risico dat hij over een jaar of 3 weer uitkomt bij Vitesse, Groningen of Utrecht.
+2/-0

1 jaar geleden
Het echte probleem is vaak dat zulke getalenteerde jongens dat van alle kanten te horen krijgen er zelf in gaan geloven en er overhaaste beslissingen genomen kunnen worden.
Laten we hopen dat hij verstandig genoeg is om in te zien dat de begeleiding bij Psv het beste met hem voor heeft en dat geduld een schone zaak is.
+1/-0

1 jaar geleden
De talenten zijn er wel. Ze vertrekken te snel om elders meer perspectief te zien of er valt meer te verdienen. Met name op perspectief heeft PSV nogal wat in te verbeteren. Seelt naar Sunderland, was hij zoveel minder dan Obispo of Ramalho?
Kijk naar Piroe, scoort veel op een behoorlijk niveau. Veel te makkelijk laten gaan.
+1/-0

 
Piroe zat een heel seizoen (of ja, corona-seizoen) op de bank bij Sparta en kon ook totaal niet overtuigen in dat seizoen dat hij bij PSV bij de selectie zat. Dat hij nu in een andere speelwijze wel goed uit de verf komt is natuurlijk fantastisch voor hem, maar hij heef toch gewoon aangetoond dat de speelwijze van PSV gewoon niet bij hem past? Is verder ook geen ramp.

Marcelo leek bij PSV ook nergens op, een paar jaar later stond hij als basisspeler van Lyon in de halve finale van de CL. En zo heb je bij alle clubs in Nederland wel een hoop voorbeelden van spelers die niet mee kunnen in hun speelwijze en bij een andere manier van voetballen wel goed uit de voeten kunnen.

Natuurlijk zijn Obispo en Ramalho niet het niveau wat je bij de top van de Eredivisie zou moeten willen, maar laten we nou niet weer door gaan slaan dat het maar KKD-materiaal is. Als een (weliswaar heel talentvolle) aanvaller van 18 na een jaar in de KKD met weinig rendement al naar de A-selectie wil, lijkt me dat een goede spiegel voor hem ook geen overbodige luxe is in plaats van direct aangeven dat er bij PSV te weinig perspectief voor talenten is. Bakayoko is afgelopen seizoen ook weer het perfecte voorbeeld. Als uitblinker van Jong PSV de overstap maken naar de A-selectie en inmiddels al vier interlands (en een goal + assist) bij België op zijn naam.

Laat die talenten eerst maar eens zorgen dat ze uitblinken bij Jong PSV voordat ze naar de A-selectie over gaan stappen.
+5/-0

1 jaar geleden
Badadi bij de A.selectie houden en kan zo veel ervaring opdoen. Niet verhuren of verkopen.
+1/-0

1 jaar geleden
Hij is 18 jaar? Waarom doet psv zo moeilijk. Geef hem een paar wedstrijden om zich te bewijzen. Zelfs hoever en savio kregen een kans. Ik begrijp nooit waarom een gehuurde speler van 18/19/20 wel altijd een kans krijgt,maar spelers van jong psv niet.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Aisatti was 16 en zoals psv zelf al aangeeft zijn er nog genoeg verbeterpunten.
Waarschijnlijk denkt hij zelf al verder te zijn in zijn ontwikkeling.
+1/-0

 
Hij blinkt nog niet eens uit bij Jong PSV. Wat moet hij bij de A-selectie doen dan?
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi