Transparent
Inloggen
Sluiten

Guus Hiddink: 'Keuze voor Peter Bosz is verfrissend'

29 juni 2023 10:30 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Guus Hiddink: "Keuze voor Peter Bosz is verfrissend"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International noemt Guus Hiddink het verfrissend dat PSV Peter Bosz heeft aangesteld als nieuwe trainer. "Een goede beslissing denk ik. Ik ken Peter redelijk, hij wil attractief voetballen, maar hij is niet naïef, hoor", aldus Hiddink. "Als het over het Nederlands voetbal gaat, ook in het buitenland, gaat het vaak over de Hollandse school. Heeft natuurlijk met het WK ’74 te maken. Maar Hollandse school Plus maak ik daar dan altijd van. Want de Nederlandse teams die succesvol zijn geweest hadden naast een goede aanval ook een uitstekende verdedigende balans."

Hiddink verwacht bovendien dat Bosz ook bij het PSV-DNA past. "Dat denk ik wel. Ik zal niet te veel uit de oude doos putten, maar mijn teams bij PSV speelden ook aanvallend met achterin veel snelheid. Mannen als Eric Gerets, Ivan Nielsen, Berry van Aerle en Jan Heintze die wisten wat het was om de defensieve balans te bewaken. Ronald Koeman kon dan het middenveld instuiven en die maakte als centrale verdediger in één seizoen 21 goals", zo geeft hij aan. "In mijn tweede periode hadden we bijvoorbeeld Alex met wie we ook tegen de middenlijn aan konden spelen. Dus ja, Peter past met zijn speelstijl ook bij PSV."

Meer op VI.nl




Tags

hiddink bosz verfrissend hollandse aerle attractief berry dna doos gerets heintze instuiven ivan koeman middenlijn naief nielsen putten speelstijl

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Nou als ook Hiddink het met de keuze voor Bosz eens is komt het vast helemaal goed :)
+2/-0

11 maanden geleden
Als Guus nou twee van die types weet te overtuigen ? Want die liggen er niet voor het oprapen? Natuurlijk met alle respect hè.
+1/-0

11 maanden geleden
Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen, Guus :). Ik verheug me op het seizoen. Nu nog wat gerichte aankopen...
+1/-0

11 maanden geleden
Ben het met Guus eens.. hij had er alleen wel de selecties voor om het te doen. Hoop dat Peter die ook tot z’n beschikking gaat hebben ;)
+1/-0

11 maanden geleden
Je kunt veel zeggen over de komst van Bosz, maar niet dat het verfrissend is. Het is nl. een heel voor de hand liggende keuze geweest, meer niet. De keuze van Schmidt, dàt was een 'verfrissende' keuze, dat kwam uit de hoge hoed getoverd.
+5/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Dat de keuze voor Bosz juist niet verfrissend is maar eerder voor de hand liggend zal me een worst zijn. Het gaat er enkel om dat zijn voetbal filosofie en prestaties op het veld verfrissend uitpakken. Helaas kunnen we dat pas over een paar maanden echt beoordelen
+2/-0

 
11 maanden geleden
Lijkt erop dat je verfrissend en verrassend door elkaar haalt.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Eigenlijk niet, Schmidt was misschien wel verrassend maar vooral verfrissend door een nieuwe on-Nederlandse speelwijze te introduceren. de keuze voor Bos is niet verfrissend, en zeker niet verrassend. Het is een keuze waarbij de directie altijd kan zeggen "maar we hebben een NL'se trainer die aanvallend voetbal propageert". Ik vind dat er te makkelijk voor Bos is gekozen, maar ik hoop dat hij heel succesvol wordt hier.
+1/-0

11 maanden geleden
Schmidt was ook goed. Bosz is ook goed. De trainer wordt afgerekend op zijn selectie. Tot nu toe heeft PSV nog niet toegeslagen op de transfermarkt. Het is stil en dat vind ik lastig. Ik hoop op stilte voor de storm.
+2/-0

11 maanden geleden
Eigenlijk wil Guus zeggen dat hij, puttend uit de oude doos, het beoogd spel van Bosz al had uitgevonden
+2/-1

11 maanden geleden
Met goed georganiseerd voetbal worden al onze spelers in 1 klap veel meer waard, zeker als we daar ook nog eens goede prestaties tegenover zetten. CL halen en in ieder geval meedoen om de titel is voor komend seizoen een vereiste. Het is nog akelig stil met transfers, maar op de een of andere reden maak ik me voor het eerst in jaren geen zorgen dat het goed komt. Bij Brands was het altijd wel stil, maar onder aan de streep voor 80% goed. Dit verwacht ok ook van Stewart onder de supervisie van Brands.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage