Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV opent vrijdag seizoen met strijd om Johan Cruijff Schaal

2 augustus 2023 13:13

Voor PSV begint vrijdagavond het seizoen officieel met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. In De Kuip zal de ploeg van Peter Bosz het op gaan nemen tegen Feyenoord. De Rotterdammers sloten hun voorbereiding ook afgelopen zondag af met een oefenwedstrijd. In eigen huis werd Benfica met 2-1 verslagen.

PSV en Feyenoord stonden vijf keer tegenover elkaar in de Johan Cruijff Schaal of de voorloper PTT Telecom Cup. Drie keer wist PSV te winnen, terwijl Feyenoord twee keer met de winst aan de haal ging. De laatste editie was in 2018 toen Feyenoord in het Philips Stadion met strafschoppen wist te winnen. Met dertien titels is PSV de club die het vaakst de Supercup wist te winnen. Feyenoord staat met vier titels op een derde plaats.

Peter Bosz keert vrijdag terug bij zijn oude club. Als speler stond hij in de jaren '90 zes seizoenen onder contract bij Feyenoord, terwijl hij van 2006 tot 2009 technisch directeur was in De Kuip. Noa Lang speelde acht jaar in de jeugdopleiding van Feyenoord.




Tags

feyenoord bosz kuip benfica editie supercup telecom vaakst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage