Noa Lang schiet PSV naar winst van Johan Cruijff Schaal

4 augustus 2023 21:59

Noa Lang schiet PSV naar winst van Johan Cruijff Schaal; image source: Pro Shots

PSV heeft opnieuw de Johan Cruijff Schaal aan de prijzenkast toegevoegd zien worden. In De Kuip werd Feyenoord met 0-1 verslagen. Noa Lang maakte uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het duel begon van beide kanten wat twijfelachtig. Toch was het Feyenoord dat vrij snel een grote kans kreeg toen Paixao de bal voor het inschieten had. Met een uitstekende redding wist Walter Benítez echter te voorkomen dat er een tegentreffer volgde.

PSV kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en was veelvuldig aan de bal om tot kansen te komen. Omdat het in de passing echter te slordig was, kwamen er nauwelijks mogelijkheden en lagen er regelmatig grote ruimtes voor Feyenoord om in de counter gevaarlijk te worden. Ook de thuisploeg ging daar echter slordig mee om, waardoor er aanvallend nauwelijks iets gebeurde.

Halverwege de eerste helft was PSV toch plotseling dicht bij de openingstreffer. Een schot van Noa Lang leek eenvoudig te keren door Bijlow, maar de doelman verkeek zich volledig op het schot en tastte mis. Via de keeper ging de bal echter net naast de verkeerde kant van de paal.

In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Lang plotseling nog een enorme kans nadat hij zichzelf via een uitstekende kapactie vrij speelde. Zijn inzet ging echter hoog over het doel, waardoor er bij rust nog geen doelpunten waren gevallen.

Na rust kreeg PSV al snel een grote kans. Jordan Teze was mee naar voren gegaan en wist in een duel met Hancko knap aan de bal te blijven. Zijn schot kon door Bijlow echter nog net worden gekeerd. Enkele minuten later leek Feyenoord in de counter toe te slaan, maar vanwege buitenspel werd het doelpunt van Paixao afgekeurd. Nog geen minuut later ging ook aan de andere kant de vlag omhoog toen Isaac Babadi zijn debuut in PSV 1 leek te bekronen met een doelpunt. Luuk de Jong stond echter bij het begin van de aanval buitenspel, zodat ook deze treffer werd afgekeurd.

PSV bleef de overhand houden. Johan Bakayoko was met een hard schot dicht bij een treffer, maar ook hij zag Bijlow met moeite redding brengen. Dat gebeurde ook toen een voorzet van Patrick van Aanholt van richting werd veranderd. Een kwartier voor tijd volgde er opnieuw een grote mogelijkheid. Bij een afgeslagen hoekschop haalde Teze hard uit, maar wederom wist de doelman van Feyenoord knap redding te brengen.

Gezien het spelbeeld leek het echter een kwestie van tijd tot de bal wel in het doel zou belanden en dat gebeurde uiteindelijk ook een kwartier voor tijd. Met een geweldige lange bal van Olivier Boscagli werd invaller Ismael Saibari achter de verdediging van Feyenoord gestuurd en na een uitstekende pass kon Lang eenvoudig voor de openingstreffer zorgen.

Feyenoord ging steeds meer risico nemen, waardoor nu PSV werd gedwongen om op de counter te gaan spelen. Bosz greep daardoor in en bracht met Yorbe Vertessen en Anwar El Ghazi twee nieuwe aanvallers binnen de lijnen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Feyenoord plotseling een enorme kans met een schot van Jahanbakhsh, maar Patrick van Aanholt wist die poging te blocken.

In de blessuretijd kwam PSV niet meer in gevaar, zodat de ploeg nu voor het derde seizoen op rij begint met de winst van de Johan Cruijff Schaal.