Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: 'We moesten lef tonen in balbezit en dat hebben we wel gedaan'

4 augustus 2023 23:23

In gesprek met ESPN keek Peter Bosz met een goed gevoel terug op de wedstrijd tegen Feyenoord. "We hebben hier geprobeerd om durven te spelen. Voor de wedstrijd vond ik dat de sleutel zou zijn dat we in balbezit lef moesten tonen. Dat hebben we wel gedaan", aldus Bosz. "We begonnen goed, maar daarna was het een periode voor Feyenoord. Aan het eind van de eerste helft was het weer voor ons en in de tweede helft deden we het beter. Toen werd Feyenoord niet meer gevaarlijk."

Gevraagd werd aan de trainer of de sleutel op het middenveld lag. "Er zijn meerdere sleutels in zo'n wedstrijd. Een van de sleutels vond ik dat je moet durven voetballen en niet alleen maar de lange bal speelt omdat zij druk zetten", zo gaf hij aan. "Een andere sleutel vond ik het druk zetten wat beide ploegen willen, maar dat vond ik in de eerste helft bij ons niet heel goed lukken. Dat hebben we in de rust kunnen corrigeren en dan maken we ook een heel goede goal."

Bosz kreeg de opmerking dat hij eindelijk weer een prijs te pakken heeft. "Ben ik nu opeens een andere trainer omdat ik hier een wedstrijd win? Voor iets wat Ruud vorig jaar heeft bewerkstelt? Het is één wedstrijd en dat maakt mij geen andere wedstrijd", zei hij daarover. "Mensen zullen nu ook wel zeggen dat het maar de Johan Cruijff Schaal is en het niks voor stelt. Dat is het ook gewoon. Het is één wedstrijd en die heb ik zelf niet eens verdiend. Dit maakt mij echt geen andere trainer."




Tags

bosz feyenoord sleutel sleutels bewerkstelt corrigeren espn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage