Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verloor in eigen huis nog nooit van een Oostenrijkse club in officieel verband

6 augustus 2023 22:12

Voor PSV staat dinsdagavond een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. De eerste officiële wedstrijd in het Philips Stadion dit seizoen is tegen Sturm Graz voor de voorronde van de Champions League. De Oostenrijkers zijn al begonnen aan hun nationale competitie en staan na twee wedstrijden op een gedeelde eerste plaats. Austria Wien en LASK Linz werd met respectievelijk 3-0 en 2-0 verslagen.

Eenmaal eerder speelde PSV in het Philips Stadion tegen Sturm Graz. In het seizoen 2021/2022 kwamen beide teams elkaar tegen in de groepsfase van de Europa League. Door doelpunten van Carlos Vinícius en Bruma werd met 2-0 gewonnen. In totaal speelde PSV acht keer in Eindhoven tegen een Oostenrijkse club in een officiële wedstrijd en verloor daarin nog nooit. Zeven keer bleek PSV te sterk, terwijl eenmaal het duel in een gelijkspel eindigde. De allereerste tegenstander van PSV in een Europees toernooi kwam ook uit Oostenrijk. In 1955 moest PSV in de Europa Cup 1 tegen Rapid Wien en won in het Philips Stadion met 1-0. Dat was echter niet genoeg voor de volgende ronde omdat de uitwedstrijd met 6-1 al was verloren.

De selectie van Sturm Graz kent met Kjell Scherpen voor Nederland een bekende speler. De achttienvoudig international van Jong Oranje is dit seizoen op huurbasis van Brighton & Hove Albion overgenomen en is bij de nummer twee van Oostenrijk van vorig jaar de eerste doelman.




Discussieer mee op de forums


Tags

graz sturm oostenrijk wien achttienvoudig albion allereerste austria brighton bruma carlos hove jong lask nederland oranje rapid scherpen vinicius voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage