Transparent
Inloggen
Sluiten

'Geen club in betaald voetbal moest meer geldboetes betalen aan KNVB dan PSV'

8 augustus 2023 13:24 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Geen club in betaald voetbal moest meer geldboetes betalen aan KNVB dan PSV"; image source: Pro Shots

De NOS zocht uit dat PSV koploper is in het klassement van boetes die de KNVB in de afgelopen twee seizoenen oplegde na incidenten met en door supporters. PSV heeft in totaal € 84.500,- aan geldboetes moeten betalen en nog eens voor € 11.250,- aan voorwaardelijke boetes gekregen. Over alle clubs deelde de KNVB in totaal voor € 696.500,- aan onvoorwaardelijke boetes uit.

PSV kreeg over de afgelopen twee seizoenen acht keer een straf opgelegd en staat daarmee op een gedeelde vierde plaats. PEC Zwolle is daarin de koploper met vijftien straffen. Het totaalbedrag qua boetes valt voor de Zwollenaren echter net iets lager uit dan PSV. De overige clubs in het betaald voetbal blijven daar op ruime afstand achter.

Zeven keer werd PSV gestraft omdat er door de supporters vuurwerk werd afgestoken en in twee gevallen ook met vuurwerk werd gegooid. De boete tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord in het seizoen 21/22 viel hoger uit omdat er ook in de netten werd geklommen, vernielingen werden aangericht in het uitvak en na de wedstrijd de linie met stewards werd doorbroken om de confrontatie aan te kunnen gaan met supporters van Feyenoord.

De achtste boete was vanwege discriminerende spreekkoren tijdens de Johan Cruijff Schaal van vorig seizoen tegen Ajax. Dit waren zowel discriminerende spreekkoren in het algemeen als specifiek gericht aan Mohamed Ihattaren en Steven Bergwijn.

Meer op NOS.nl




Tags

knvb discriminerende feyenoord spreekkoren vuurwerk bergwijn confrontatie doorbroken ihattaren klassement netten nos oplegde pec totaalbedrag uitvak zwollenaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Komt die klauterpartij in Rotterdam dus nog bij. Feijenoord zal wel een boete krijgen voor het leveren van slecht klimmateriaal.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Waarom zou Feyenoord een boete krijgen?

Moet de net dan sterk zijn? Of hoort er niemand in de net te hangen?
Alleen apen hangen in netten.
+2/-1

9 maanden geleden
Lijkt me toch een teken aan de wand dat PSV eens wat meer aandacht moet gaan besteden aan het in de hand houden van het gedrag van de eigen supporters. Ik weet niet of deze boetes voornamelijk op basis van thuis- of uitwedstrijden zijn uitgedeeld, maar in het laatste geval zou het toch redelijk eenvoudig moeten zijn om te achterhalen wie zich misdraagt en de maatregelen te nemen.
+10/-0

 
9 maanden geleden
Volgens mij voornamelijk uit wedstrijden.
+1/-0

 
9 maanden geleden
In de uitzending van studio sport werd aangegeven dat de meeste boetes aan de thuisclubs zijn uitgedeeld. Dat was anders dan dat men had verwacht.
De meeste boetes waren voor vuurwerk, gevolgd door het gooien van bier etc.

Bij PSV betrof het 2 thuiswedstrijden (20k), 4 uitwedstrijden (54k) en 1 wedstrijd op neutraal terrein (10k).
+2/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Overal, op elk veld / tribune gebeurt helaas wel wat. Gebeurt al 10tallen jaren. Ik praat het niet goed maar sport (voetbal) is ook emotie waar soms iets gebeurt wat niet toegestaan is. Beetje, herhaal beetje vuurwerk is sfeer verhogend. Bekertje bier op het veld is wedstrijd staken. Kan toch niet zoveel kwaad maarrrrr, waar trek je de grens ?? Dingen slopen, vechtpartijen, spreekkoren zijn dat niet. Hard aanpakken die zogenaamde supporters. Dat ze maar ergens in een bos elkaar op de muil gaan slaan, heeft niemand er last van.
+3/-2

9 maanden geleden
En maar blijven kijken naar andere clubs… en maar blijven bagataliseren..
We zouden dus tot de conclusie moeten komen dat we teveel idioten in onze eigen gelederen hebben, die ervoor zorgen dat we ieder jaar veel kwijt raken (en ons imago)!
+8/-0

reactie verwijderd

9 maanden geleden
Wat zijn we ook een stel klojo's.
+1/-0

9 maanden geleden
7/9 om vuurwerk afsteken.... CRIMINELEN!!!!
+1/-1



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage