Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV kent geweldige thuisreeks tegen FC Utrecht

11 augustus 2023 02:38

Nadat PSV al speelde voor de Johan Cruijff Schaal en in de voorrondes van de Champions League begint voor de ploeg van Peter Bosz zaterdagmiddag de Eredivisie. In het Philips Stadion is FC Utrecht de tegenstander. De ploeg uit de Domstad kent een vrij chaotische transferperiode en heeft inmiddels elf nieuwe spelers vast weten te leggen. Dertien spelers zijn juist vertrokken uit Utrecht.

Gezien de historie zal de wedstrijd van zaterdag veel vertrouwen bieden aan PSV. Van de voorgaande 52 ontmoetingen in het Philips Stadion in competitieverband werden er liefst 46 gewonnen. Het duel kende 5 keer geen winnaar, terwijl FC Utrecht 1 keer wist te winnen. PSV is inmiddels bezig aan een indrukwekkende reeks van 26 thuiszeges op rij tegen FC Utrecht in de Eredivisie.

De selectie van FC Utrecht kent meerdere spelers met een verleden bij PSV. Aanvoerder Nick Viergever speelde uiteindelijk 104 wedstrijden in het rood-wit van PSV. Bart Ramselaar kwam tot 76 officiële wedstrijden, terwijl de zelfopgeleide Zakaria Labyad tot 67 duels kwam.




Tags

utrecht eredivisie thuisreeks bosz chaotische historie labyad ramselaar thuiszeges viergever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage