PSV in eigen huis wederom te sterk voor FC Utrecht

12 augustus 2023 18:28

PSV in eigen huis wederom te sterk voor FC Utrecht; image source: Pro Shots

PSV is ook in de Eredivisie begonnen met een overwinning. In het Philips Stadion werd met 2-0 gewonnen. Noa Lang en Yorbe Vertessen zorgden voor de doelpunten.

PSV begon in het eigen Philips Stadion uitstekend aan de wedstrijd en kreeg in de openingsfase al enkele goede kansen. Met name Isaac Babadi en Joey Veerman waren dicht bij een doelpunt.

Al snel kwamen er slordigheden in het spel van de ploeg en daar hoopte FC Utrecht van te profiteren. André Ramalho verslikte zich in Douvikas, de topscorer van de Eredivisie van afgelopen seizoen. Iedereen bij PSV kon echter opgelucht adem halen omdat de spits net naast het doel schoot. De Griekse aanvaller was tien minuten later met een spectaculaire omhaal opnieuw dicht bij de openingstreffer, maar wederom ging de bal net naast.

PSV nam het heft vervolgens weer in handen. Veerman kreeg al snel weer een kans, maar zijn schot kon worden geblokt. Diep in blessuretijd van de eerste helft was het alsnog raak. Noa Lang verraste de doelman in de korte hoek en knalde op heerlijke wijze de 1-0 tegen de touwen.

Direct na rust kwam Ismael Saibari binnen de lijnen en hij liet zich met een heerlijke actie direct zien. Na een klein uur spelen leek hij ook voor de 2-0 te zorgen, maar hij zag doelman Barkas op fantastische wijze zijn schot nog net naast het doel te tikken.

PSV bleef maar jagen op de tweede treffer en daar werd het een kwartier voor tijd voor beloond. Utrecht-verdediger Van der Hoorn verspeelde de bal, waarna Saibari met een prachtige steekbal Yorbe Vertessen een-op-een met de doelman kon sturen. De Belg zorgde daarmee voor de volkomen terechte 2-0.

Ook in de resterende minuten bleef PSV op zoek naar doelpunten. Het kreeg nog enkele kansen, maar wist niet meer te scoren. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd volgde er nog een mooi moment toen Tygo Land als invaller zijn debuut mocht maken. De pas 17-jarige middenvelder maakte daarmee zijn eerste minuten in het betaald voetbal, omdat hij voor Jong PSV ook nog niet in actie was gekomen. Enkele minuten eerder was ook Guus Til ingevallen. Voor hem waren het zijn eerste minuten van dit seizoen.