Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV moet in Oostenrijk ruime voorsprong zien vast te houden

14 augustus 2023 02:57

Voor PSV wacht dinsdagavond de return tegen Sturm Graz. In Oostenrijk moet de ploeg van Peter Bosz een 4-1 voorsprong zien te verdedigen om in de play-off ronde van de Champions League uit te kunnen komen.

In de eigen competitie is Sturm Graz de koppositie kwijt geraakt. Mede door een rode kaart speelde het afgelopen zaterdag in eigen huis met 0-0 gelijk tegen Austria Klagenfurt, waardoor nu RB Salzburg alleen bovenaan staat.

Twee jaar geleden speelde PSV al eens een uitwedstrijd tegen Sturm Graz. In de groepsfase van de Europa League werd met 1-4 gewonnen. In totaal werden er acht officiële duels in Oostenrijk gespeeld. PSV won vier keer, speelde één keer gelijk en verloor drie keer.

De allereerste Europese wedstrijd van PSV ooit vond ook in Oostenrijk plaats. In 1955 was de toenmalige Oostenrijkse kampioen Rapid Wien met 6-1 veel te sterk. Ook in het gouden seizoen 1987/1988 kwam PSV in de Europa Cup 1 uit tegen Rapid Wien. Onder leiding van Guus Hiddink werd met 1-2 gewonnen. Berry van Aerle opende toen de score en dat bleek uiteindelijk zijn enige Europese doelpunt ooit voor PSV.




Tags

oostenrijk graz sturm rapid wien aerle allereerste austria berry bosz hiddink klagenfurt salzburg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage